Нараняване на китката може да се случи по няколко причини,

...
Нараняване на китката може да се случи по няколко причини,
Коментари Харесай

Ако забележите странно подуване на китката си, то незабавно отидете на лекар- вижте опасностите

Нараняване на китката може да се случи по няколко аргументи, като да вземем за пример инфекции, кисти, счупена кост, инфектиране, тумори и други.

Ако имате отичане на китката би трябвало неотложно да отидете на доктор.
Ето единствено някои от аргументите за пострадванията на китката:

Синдром на дьо Кервен
Заболяване, което се характеризира с инфектиране на сухожилието, контролиращо придвижванията на палеца. Страданието се следи най-често при дамите. Водещ признак е болката и уязвимост при придвижванията на палеца. Възможно е да се следи нараснала сензитивност и отичане в региона на палеца.

Ганглионова киста
Представляват кистични формирания, изпълнени с желеподобна материя и ситуирани по хода на сухожилия или в съседство със стави, като най-често се случва на и към сухожилията и ставите на ръцете и краката.

Липоми
Това са доброкачествени туморни формирания, които се състоят от мастна тъкан. Те също вършат ръцете доста чувствителни.

Теносиновит /тендовагинит/
Теносиновит е съществено заболяване на обвивката на сухожилията (обвивка заобикаляща сухожилие). Болестта може да бъде последица от навлизане на бактерии от прилежащи гнойни огнища, от пострадване, от продължителна контузия и от пресилване на сухожилията.

Човешката ръка е комплициран и внимателен инструмент, който непрекъснато е изложен на неподходящи резултати, като пострадване, претоварване, увреждане или инфекции. Когато става въпрос за лекуване на тези положения, някои от тях изискват и е допустимо да се повлияят от медикаменти, само че за останалата част пациентът би трябвало да се подложи на интервенция. За това посетете вашия доктор, който ще извърши нужните проучвания за слагането на точна диагноза и назначение на съответното лекуване./ Блиц
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР