Напуснах съвета на директорите, а не самата болница. Напуснах като

...
Напуснах съвета на директорите, а не самата болница. Напуснах като
Коментари Харесай

Доц. Александър Оскар: Задълженията на Александровска болница наближават капитала й

Напуснах съвета на шефовете, а не самата болница . Напуснах като знак на противоречие. Това съобщи пред БиТиВи - шеф на клиниката по очни заболявания в Александровска болница.

Поводът за напускането му е напън от страна на управлението да одобрят отчет за разноски. Изпратих сигнал до тогавашния министър на опазването на здравето. Изпратих нов сигнал до здравния министър , считам, че това не е метод да се ръководи което и да е лечебно заявление, сподели доцент Оскар.
 Доц. Ал. Оскар е доктор на 2020 година, проф. Мутафчийски с отличие за битката против COVID-19
Доц. Ал. Оскар е доктор на 2020 година, проф. Мутафчийски с отличие за битката против COVID-19

БЛС връчи премиите „ Лекар на годината ”...

След неговия отчет и след митинг на някои лекари с искане за транспарантно ръководство стартира лавина от репресивни ограничения към хората , които не са съгласни по какъв начин се ръководи лечебното заведение. Трима от сътрудниците в митинга за професионално администриране в този момент ги грози административно наказване, сподели доцент Оскар.

Това е в прорез с моите морални и етични разбирания , изясни той.

В коментар на репликата, че е имало информационен канал през обществените мрежи за разискване на разноските за болничното заведение, доцент Оскар съобщи, че за значими въпроси има метод по какъв начин да се комуникира. Обсъждания на двора и по коридорите не е съществено.

Протоколите, които той е отказал да подпише, са подписани от другите двама членове на Съвета на шефовете . Като член не мога да подсигурявам че законно се е действало, сподели той. Тези протоколи съставляват съвещания, които не са се провели. На 29 декември не съм бил в София, а тук се е провело съвещание на Съвета на шефовете , изясни офталмологът.

Той е шокиран от публикация във вестник " Капитал ", че зам.-директорът на Александровска болница е плащал на компания на тъщата на някогашния шеф на болничното заведение и министър от кабинета " Борисов-3 " Костадин Ангелов за доставка на храна. С моето семейство дарихме пари за храна на медиците на първа линия, изясни доцент Оскар.

Превеждани са средства през благотворителна фондация, учредена през Александровска болница и Ангелов не е премахнат от нея даже като министър . Май-юни месец 2020 година обстановката не беше по този начин, както бе март-април 2020 година, сподели доцент Оскар. Според него има жестоко нарушаване на моралните правила. Когато се обединихме да оказваме помощ, някои хора са се облагодетелствали .

През 2013 година приходите на болничното заведение са 38 млн. лева няма просрочия . Започва интервал на последователно увеличение на загубите на болничното заведение и нарастване на доставките. Натрупаната обща загуба за този интервал е 65 млн. лева до м.г. От изявление на служебния министър Стойчо Кацаров стана ясно, че 68 млн. са отговорностите на Александровска болница за последните 5 месеца, което значи с още 3 млн. лева са се нараснали. Капиталът на болничното заведение е 70 млн. лева, загубите са достигнали съвсем капитала на болничното заведение , изясни той.

Преди 7 година болничното заведение не е имала никакви отговорности, в този момент е в пагубно положение , сподели доцент Оскар.

Запитан дали сходни изявления не разрушават имиджа на Александровска болница, той изясни, че не се е стремял за медийна изява.
 Шефът на Александровска болница не приел оставката на началника на клиниката по нефрология
Шефът на Александровска болница не приел оставката на началника на клиниката по нефрология

Превръщат постройката на клиниката по нефрология в поделение за лекуване на КОВИД

Подадох сигнал до принципала на болничното заведение, а шефът на лечебното заведение проф. Богов в студиото на " Лице в лице " ме упрекна в неистина. Аз отговорих няма по какъв начин като ме упрекват в неистина да остана безразличен, сподели доцент Оскар.

" Връзка с политическите изявления нямам, нямам политически аспирации, нямам аспирации да бъда шеф на болничното заведение, желая да съм доктор и учител . Важно е болничното заведение да се ръководи от хора, които знаят по какъв начин се ръководи да обединим напъните си и да помогнем ", изясни доцент Оскар.
 В Александровска болница зоват да не им сменят шефа преждевременно
В Александровска болница зоват да не им сменят шефа преждевременно

Реформата в опазването на здравето не стартира с " махането на няколко глави "

По думите му има 610 работещи в болничното заведение, които пазят управлението. Някои от тези 600 сътрудници се оплакаха че им е упражняван напън. Немалка част от медиците желаят смяна, измежду тях има и дългогодишни лекари .

Той сподели за апел от 20 лекари, огромната си част даже не взимат заплата от Александровска болница, само че към този момент 5 месеца не получават заплащане , което са изработили. Те са подали заявление с копие до мен. Медици на първа линия, тъй като вземат участие във имунизационния развой. На някои от лекарите е платено за направените имунизации, на други - не, добави доцент Александър Оскар.
 Александровска болница се включва в всеобщата имунизация и с мобилни екипи
Александровска болница се включва в всеобщата имунизация и с мобилни екипи

56 души са имунизирани от сутринта в лечебното заведение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР