Напусна ни една от най-известните личности от зората на демокрацията:

...
Напусна ни една от най-известните личности от зората на демокрацията:
Коментари Харесай

Напусна ни една от най-известните личности от зората на демокрацията

 Напусна ни една от най-известните персони от зората на демокрацията: Христо Марков – народен представител от Седмото Велико Народно заседание и от Тридесет и шестото национално заседание. Един от участниците в гладната стачка против приемането на Конституцията. Той също по този начин бе и един от основателите на Съюз на демократичните сили в Пловдив.

Христо Марков е роден в Ардино, само че е израснал в село Торос, Ловешка област. Завършва гимназия в Самоков, а през 1987 година – Българска лингвистика в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “. От 1992 до 2007 година е ръководител на Сдружението на спортните клубове " Марица “ – Пловдив.

От 1997 година е ръководител на Областния партиен съвет на Демократическата партия, Пловдив. През 2007 година е изключен от Демократическата партия. Автор е на голям брой публикации, студии и проучвания в периодическия щемпел.

Личният му блог е измежду известните в страната. В него създателят разгласява разбори, публикации, мемоари, исторически студии, архивни документи. С негови дарения са издадени няколко книги на пловдивски създатели (Здравко Попов, Здравко Гълъбов) и подкрепено строителството на монументи в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР