Напусна ни един от емблематичните личности на фолклорното и музикално

...
Напусна ни един от емблематичните личности на фолклорното и музикално
Коментари Харесай

Почина големият композитор Генчо Генчев


Напусна ни един от емблематичните персони на фолклорното и музикално изкуство на Видин, Генчо Генчев. Главен живописен началник на Ансамбъла за национални песни и танци " Дунав ", бележит композитор, диригент и ценител на локалния фолклор. Автор на над 100 обработки на песни акапела и творби за национален оркестър и хорови песни, на музика за танцови постановки, издава две дългосвирещи плочи, реализира записи за филми за Българска национална телевизия и Българско национално радио.

През живота си той изнася концерти в Австрия, Германия, Италия, Египет, Полша, Румъния, Сърбия, Турция, Чехословакия и други, където с Ансамбъл " Дунав " печели влиятелни награди. Последният концерт на Генчев бе на 22 септември, тази година.

" Ще остане превъзходната му музика и споменът за един почтено извървян житейски и креативен път!”, означават от Община Видин, от където изрекоха съболезнования на опечаленото му семейство и околните му.

Поклон пред неговия дух и гений!

Поклонението ще се състои на 9 октомври 2017 година (понеделник) от 11:00 часа във фоайето на Младежки дом Видин, пред залата на Ансамбъл " Дунав ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР