Напускащият поста държавен секретар не спомена нито веднъж президента Доналд

...
Напускащият поста държавен секретар не спомена нито веднъж президента Доналд
Коментари Харесай

Тилърсън не спомена Тръмп и при сбогуването си

Напускащият поста държавен секретар не загатна нито един път президента Доналд Тръмп в прощалното си слово към екипа на външполитическото ведомство на Съединени американски щати. Той стори същото и когато приказва пред медиите тъкмо откакто беше уволнен.

" Това може да бъде един доста многолюден град ", сподели той за Вашингтон пред група от няколкостотин дипломати и държавни чиновници, които се бяха събрали във фоайето на държавния департамент, с цел да го изпратят, съобщи БГНЕС. " Но не е нужно да избирате да участвате в това ", добави той, предизвиквайки овации. " Всеки от нас може да избере какъв човек желае да бъде, метода, по който желаеме да бъдем третирани и метода, по който ще се отнасяме към другите ".
Тръмп уволни 65-годишния някогашен началник на ExxonMobil със известие в Twitter предходната седмица, последното от униженията в наситения 414-дневен мандат като основен посланик в администрация без време за обичайната дипломация.
Тилърсън възнамерява да се прибере в Тексас. Длъжностни лица споделят, че ще резервира купата си до 31 март, само че пълномощията и отговорностите му към този момент са минали в ръцете на заместник-секретаря Джон Съливан. Съливан ще ръководи голямото министерство, до момента в който предпочетеният избор на Тръмп за държавен секретар и доскорошен началник на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео бъде доказан за поста от американския Сенат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР