Напукани устни, усещане за суха и опъната кожа, чуплива коса

...
Напукани устни, усещане за суха и опъната кожа, чуплива коса
Коментари Харесай

Как да защитим косата и кожата си в студа?

Напукани устни, чувство за суха и опъната кожа, чуплива коса и нокти  - това са проблеми, с които всички ние се сблъскваме през зимата.

Но какво ги предизвиква? Като за начало, неналичието на мокрота във въздуха в затворените пространства изсушава косата и кожата. Освен това студеният въздух на открито и отоплението на закрито лишават от влагата на косата и кожата.

Основната роля на кожата е да ни защищава от външни натрапници като бактерии и замърсители. Косата има ролята да взе участие в контролиране на телесната температура и да защищава скалпа от директна слънчева светлина.

Грижата за кожата и косата е жизненоважна, освен с цел да изглеждаме добре, само че и да се усещаме добре. 

Ето какво би трябвало наложително да включим в грижата за тях през зимата, поучават от timesofindia.indiatimes.com.

1. Кокосово масло

Кокосовото масло има мощно подхранващи и хидратиращи свойства. То прониква в космените фоликули, набавяйки им нужните мастни киселини.

За надълбоко поддържане на косата нанесете задоволително количество кокосово масло върху дължините и скалпа си преди лягане. На сутринта измийте с подобаващ шампоан.

За да хидратирате напуканите устни, смесете малко кафява захар с кокосово масло и го втрийте в тях с нежни кръгови придвижвания.

Веднага по-късно нанесете чисто кокосово масло върху ексфолираните устни вместо еликсир. Можете да приложите същата рутина и за справяне с напуканите лакти.

Кокосовото масло е уместно и за отнасяне на кожичките към ноктите. Нанесете малко количество от него върху тях и ги избутайте със специфичен инструмент. 

Кокосовото масло е ефикасен лек за напукани пети и мазоли. Нанесете го върху тях вечерта и обуйте памучни чорапи.

Ползите от кокосовото масло не свършват до тук. Благодарение на своите противовъзпалителни свойства то е чудесна алтернатива за мас за нос за облекчение на възпаленията по кожата, причинени от продължителна хрема. 

2. По-ниска температура на водата, пресата и сешоара

Със сигурност в края на деня имате предпочитание да останете 20 минути под горещия душ. Но в случай че желаете да се погрижите добре за кожата и косата си намалете освен температурата на водата, само че и времето си за престой под душа с 5 минути. Продължителното къпане с гореща вода дехидратира косата и кожата.
Искате гъста и красива коса? Използвайте ТЕЗИ масла
Един от най-пренебрегваните привички в актуалния претрупан метод на живот е потреблението на масла за косата. Дори когато имате време за...
Прочети повече
Не прекалявайте със сешоара и пресата. Използвайте ги на по-ниска температура.

3. Носене на шапка, шал и ръкавици

Те защищават откритите елементи на тялото от нездравословното влияние на студения въздух. Заложете на вълнени или поларени връхни облекла.

4. Консумация на здравословни мазнини и храни с витамин С

Не подценявайте здравословните мононенаситени мазнини и омега-3 мастните киселини. Включете в менюто си сьомга, ядки, зехтин, лен, сардини и авокадо. Те са суперхрани за здравето на косата и кожата.
Как да предпазим кожата си от дразненето на маските
Коронавируса внесе много промени в всекидневието ни. За доста от тях слушаме непрестанно, само че има и такива, за които се приказва доста по-м...
Прочети повече
Включете в менюто си и богати на витамин С храни като цитрусови плодове и листни зеленчуци.

Витамин С може да помогне за поощряване на производството на колаген - протеин, който поддържа кожата и съединителната тъкан.

5. Хидратация от вътрешната страна и извън

Кожата ни съдържа почти 64% ​​вода, на което се дължи на нейната компактност, разтегливост и еластичност.

Косата също се нуждае от вода, с цел да бъде здрава. Чрез нея тя си набира хранителни субстанции и витамини, нужни за нейния напредък. Недостатъчната консумация на вода прави косата суха, чуплива и нееластична, а кожата - вяла и отпусната.
Тези привички водят до състаряване на кожата
Свежата, гладка и здрава кожа е цел на всяка жена. Съхраняването на младостта и хубостта ѝ не е лесна задача с придвижване на възрастта...
Прочети повече
Но овлажняването извън също е значимо - в никакъв случай не пропускайте лосиона си за тяло и балсама за коса.

Заложете на овлажнител със съставки като глицерин, витамин Е и масло от ший, които оказват помощ на кожата ви да резервира влагата си.

Вечер наложително нанасяйте емолиент върху кожата си.

Важно: Статията е с информативна цел! Предоставената в нея информация не може да замести консултацията със експерт, както и да анулира, рекомендациите и назначеното от него лекуване!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР