Напук на всички критики и пиперливи шеги по свой адрес,

...
Напук на всички критики и пиперливи шеги по свой адрес,
Коментари Харесай

Максим Генчев: Одумват ме 50-60 хейтъри антибългари, а кинад...

Напук на всички рецензии и пиперливи смешки по собствен адрес, Максим Генчев е уверен, че неговият филм " Ботев " е повече от сполучлив.   " Огромни похвали получаваме непрестанно, хората са доста удовлетворени, от цяла България ми се обаждат ", твърди режисьорът.  

И упорства, че продукцията е изпипана по всички правила.  " Имаме исторически съветник - проф. доктор Пламен Павлов. През цялото време е следил сюжета, който е писан 80% от публицистиката на Ботев, от стиховете и писмата. Ние напълно се опираме на исторически обстоятелства, без упоритости да вършим документален филм, тъй като това е игрален филм за Ботев ", изяснява Генчев.

Наясно е и кои са му душманите.  

" Едни антибългари, неродолюбиви хора, които желаят да няма българска история, да бъдем клиенти и плебеи на банки, на заеми, желаят да унищожат етноса - днеска убиха този филм. Едни и същи са, 50-60 злобари, които имат по 10 подправени профила и от един офис, да кажем, на “Да, България ”, се дава рецептата против народен филм и те почват едно и също да пишат без никакви причини ", уверен е Генчев. И продължава с другите си опоненти. 

" Аз съм подложен на злоба от страна на моите сътрудници кинаджии. Завистта е форма на боготворене. Дълбоко в себе си те ми завиждат, тъй като нямат куража да излязат на улицата, да съберат пари и да си снимат един филм за воин, който хората ще обичат.

Филмът ще мине през известни одумвания, трудности. В него няма негър воин, няма гей двойка, модата е такава в този момент. Ние се държим в структурата на мечтаното - да видят хората родолюбие, да видят Ботев подобен, какъвто си го показват ", упорства Генчев. Според него такива филми малко се вършат, тъй като директивите от Брюксел са такива. 

" Фондовете, които финансират филми, са обвързани с европейската ценностна система. Скоро четох една стратегия, отпуска 40 млн. за филми от Европейски Съюз. Там написа, че категорично се не разрешават етнически филми, които са на национална тематика ", разсъждава Генчев.

Той обаче към този момент е решил, че няма да търси повече помощ от страната. " Да дава 44 милиона страната за всякакви изгъзици с пе*ерасти по филмите в полза на евроатлантическите полезности и да вървят по дяволите. Аз завърших с държавните институции. Не искам да се занимавам, не искам пари от страната ", безапелационен е режисьорът.  Но не се отхвърля от правенето на кино. " Следващата моя стъпка е филм за Иван Александър. Средновековие. Второ българско царство. Ще покажа един заслужен цар, който е татко на последния български цар. Това е филм, който също ме занимава, тъй като корените на турското иго потеглят от 14 в. и не престават да съществуват и до през днешния ден. Лятото, живот и здраве, в случай че съм жив, трилогията ще я заключа с филм за подвига на Стефан Караджа. Това са моите проекти за тази година. Нека да приказваме по тия въпроси с повече топлина и любов за нашия измъчен народец. Това е и повода аз изобщо да се занимавам с кино. Нe се върша на някакъв талант. "  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР