Напрежението във Войводиново след побоя на командос не стихва, предаде

...
Напрежението във Войводиново след побоя на командос не стихва, предаде
Коментари Харесай

Протестите във Войводиново след побоя на командос не стихват

Напрежението във Войводиново след побоя на командос не стихва, съобщи bTV. Цяла нощ в селото е имало полицейско наличие.

Близо 300 души са се събрали на митинг тази нощ пред църквата, след което са се отправили към ромската махала. Жандармерията обаче е спряла протестиращите и не се е стигнало до разпра.

Кметът на Войводиново Димитър Тосев увери, че не е било позволено никакво нарушение на публичния ред.

Протестиращите упорстват противозаконните постройки в ромската махала да бъдат съборени.

Кметът разясни, че всички къщи там са незакoнни и няма нито една с разрешeние за градеж.

От своя страна кметът на община Марица Димитър Иванов увери, че още през днешния ден ще бъде осъществена инспекция в цялата ромска махала, с цел да се откри дали има нелегално пребиваващи лица. Той също удостовери, че всички къщи в махалата са противозаконни.

Иванов съобщи, че през днешния ден ще бъдат издадени наказателни актове на живущите в тези жилища и след 7-дневния законов период ще издаде заповед за срутване на противозаконните постройки.

Въпреки уверенията на управляващите обаче локалните са безапелационни, че митингите им ще продължат.

Малко по-късно през днешния ден от министерството на защитата оповестиха, че вицепремиерът Красимир Каракачанов ще се срещне с кмета на село Войводиново и с кмета на община Марица по отношение на случая.

Припомняме, напрежението във Войводиново ескалира, откакто точно на Йордановден двама младежи от ромски генезис пребиха 33-годишния боен Валентин Димов поради направена забележка. В мелето се включиха и още двайсетина души от циганската махала, само че никой не се притече на помощ на командоса.

Към момента потърпевшият остава в тежко положение.

Вчера от Районната прокуратура в Пловдив привлякоха като обвинени по бързо произвеждане двамата нападатели, които са упрекнати за телесна щета по хулигански подбуди. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР