Напрежението в парламента ескалира. Лидерът на БСП Корнелия Нинова напусна

...
Напрежението в парламента ескалира. Лидерът на БСП Корнелия Нинова напусна
Коментари Харесай

Нинова напусна парламента, сезира съда в Страсбург

Напрежението в Народното събрание ескалира. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова напусна възмутена взаимното съвещание на две парламентарни комсии по абсурда с ЧЕЗ след изявление на Цветан Цветанов, написа epicenter.bg.

Вторият в ГЕРБ съобщи, че най-вероятно хора от опозицията стоят зад закупуването на ЧЕЗ. Това от своя страна докара до ескалиране на пристрастеностите и лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова скочи доста остро.

"Кажете кого пази Българска социалистическа партия. Когато в българския парламент се произнасят присъди, няма да останем в тази зала ", скочи Корнелия Нинова. И заплаши, че ще подаде сигнал в съда в Страсбург.

"Чий интерес пазиме? Ще ви осъдим! Искаме поименно кой са гадовете, които желаят да смъкват държавното управление? Иначе няма да останем повече в тази зала. Няма да поносим ", отсече Нинова и излезе от залата.

По-рано Цветанов сподели: „ Това, което чухме от политиците е както постоянно да изместим тематиката - една чисто комерсиална договорка я превърнахме в политически проблем! “

"Никой през днешния ден не си даде отговор за какво водим този спор. Ако през 2002 - 2004 година, когато са се водели диалозите, Българска социалистическа партия са взели участие във взимането на политическите решения, в този момент нямаше да имаме проблем. Защото 2004 година, когато се взима решението за приватизация на тези 7 сдружения. Умишлено безучастие да се отбрани националният интерес. Към устрема да изкупим тези сдружения, от Българска социалистическа партия обявиха, че приватизацията на ЕРП-та е било неточност, само че противоположното изкупуване от сдруженията е било невероятно, тъй като нямало запас ", продължи зам.-шефът на ГЕРБ.

И се обърна към социалистите в парламентарната зала: "Уважеми сътрудници от Българска социалистическа партия, за какво договорката на ЧЕЗ, която се прави в друга страна, вие превръщате в политически проблем. Това, което водим през днешния ден, което водим като политически спор, ни навежда на мисълта дали опозицията не обслужва ползите на някой от претендентите! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР