Напрежението в коалицията е около 3 по скалата от 1

...
Напрежението в коалицията е около 3 по скалата от 1
Коментари Харесай

Министър Лорер: Няма напрежение в коалицията

Напрежението в обединението е към 3 по скалата от 1 до 10. Тази коалиция съществува, тъй като е основана към правила, а не към човеци или назначения и тези правила ни сплотяват, въпреки че сме толкоз разнообразни в това политическо семейство, сподели в " Още от деня " министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Той акцентира, всеки един от съдружните сътрудници желае да резервира обединението, тъй като е значимо тя да работи за България. По отношение предлагането на Христо Иванов от " Демократична България " да бъдат оттеглени и двете кандидатури за гуверньор на Българска народна банка и диалозите да се стартират начисто, Лорер сподели, че го прави оценка и намира за рационално. Освен това не престават договарянията с ПГ на " ИТН ".

Министър Лорер уточни, че назначенията в българските регулатори не са част от съдружното съглашение. В този смисъл няма причина претендентът за всяка позиция да е единствено един. На този стадий всички варианти са още на масата - и или ще се разберем за обща кандидатура, или кандидатурите ще бъдат гласувани, или ще има нови кандидатури.

" Най-важно е Българска народна банка да има гуверньор, който може да извършва отговорностите си отговорно, защото ни следва приемане в еврозоната ", означи Лорер.

По отношение на заканите към Любомир Каримански, министърът на нововъведенията и растежа повтори думите на премиера Кирил Петков, че ръководещите няма да позволен в България политически дейци да бъдат заплашвани.

Що се отнася до пътищата той е безапелационен, че всички българи страдаме от корупционните практики, влияещи на качеството на градежа на пътищата у нас. " Това, което си казахме като коалиция е, че би трябвало да работим за в бъдеще транспарантно - да не плащаме за пътища, които не са направени в предишното, само че да компенсираме всички тези строители, които са си свършили работата ", добави Лорер и изрази убеденост, че консенсус ще бъде реализиран.

Министърът открои, че одобряването на Плана за възобновяване и резистентност е същински огромната вест в българското общество в този момент, останалите неща са по-скоро звук.

" Одобрението на 13,5 милиарда от Европа за България, което е към 10% от нашия БВП, е в действителност голяма вест, тъй като той ще разреши на българската стопанска система освен да стартира да се възвръща от епимедията и от войната, само че и да откри по-устойчиви модели на стопанска система във всички области, които финансираме с този проект ", акцентира Даниел Лорер и призна, че е нужна готовност от всички министерства, с цел да може да се възползваме оптимално от проекта.

Призна, че държавното управление желае да влага пари в България, тъй като вложените пари се множат, а усвоените - изчезват. " Планът за възобновяване и резистентност е проект за вложение в българската стопанска система ", сподели още той. " Технологична рационализация " е стратегия на Министерството на нововъведенията и растежа и ще започва евентуално до началото на лятото в границите на 260 млн., така наречен " грантови стратегии ", където в границите на 50% от сумата компании ще могат да закупуват избрани типове съоръжение. Тези 260 млн., дружно със 130 млн., които активирахме по предходната стратегия за " Енергийна успеваемост ", ще бъдат глътка въздух за българския бизнес, изключително за дребните и междинни предприятия ", уточни още той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР