Напрежението в Каракас днес се покачва, след като президентът на

...
Напрежението в Каракас днес се покачва, след като президентът на
Коментари Харесай

Каракас се готви за протести против и в подкрепа на правителството

Напрежението в Каракас през днешния ден се повишава, откакто президентът на Венецуела Николас Мадуро и самообявилият се за президент ръководител на Народното събрание Хуан Гуайдо приканиха последователите си на демонстрации след повреда в елекроснабдяването, засегнала огромна част от страната, за която те се упрекват взаимно, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Столицата последователно придобиваше тази заран цветовете на двата лагера - бяло за Гуайдо и алено - за Мадуро. Наблюдаваше се засилено наличие на полиция за битка с безредиците в цялостно снаряжение, а сътрудници на разследващите служби патрулираха по бул. "Виктория " ( "Победа ") в центъра на столицата в очакване на шествието, свикано от Гуайдо.

Демонстранти от венецуелската съпротива, протестиращи против прекъсването на тока, неналичието на съществени артикули и против ръководството на Мадуро, влязоха в конфликти със силите за сигурност на основния столичен бул., показва Асошиейтед прес.
Протестиращите упражниха напън против въоръжената с щитове полиция, която след това се изтегли от региона. Полицейски елементи и членове на Националната армия бяха ситуирани на няколко кръстовища. Имаше и колони от служители на реда на мотоциклети.

Тази заран в забележителна част от Каракас към момента нямаше ток, само че ситуацията въпреки всичко е по-добро, в сравнение с преди денонощие, заяви сътрудник на ТАСС. През нощта работеше уличното осветяване и светофарите. Възстановено беше електрозахранването в доста здания, в това число в магазините.

Метрото в града продължава да не работи до нормализиране на електроподаването. Международното летище "Симон Боливар " действа, въпреки че доста полети през вчерашния ден бяха анулирани. На терминалите няма осветяване и по данни на пасажери чекирането се прави ръчно.

Проблеми продължава да има с телефонните връзки и с интернет. Поради неналичието на ток във водните станции доста жилищни квартали остават без вода. Без осветяване са още минимум 11 щата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР