Напрежението в Източна Украйна остава високо, след като украинските сили

...
Напрежението в Източна Украйна остава високо, след като украинските сили
Коментари Харесай

Напрежението в Източна Украйна остава високо, изказване на Ердоган провокира реакция

Напрежението в Източна Украйна остава високо, откакто украинските сили и проруските сепаратисти в Донбас си размениха взаимни обвинявания в неведнъж нарушение на примирието през вчерашния ден. Според управляващите в Киев е умрял един украински военнослужещ, а различен е бил ранен.

По данни на украинската войска през последното денонощие въоръжените формирования в Донбас са направили 9 набези. Обстрелвани са украински позиции покрай Пищевик, Донецка област, с 82-милиметрови миномети, противотанкови и ръчни гранатомети, които са неразрешени от Минското съглашение.

От друга страна от самопровъзгласилата се Луганска република оповестяват за 4 офанзиви на украинските сили в нарушаване на примирието. Проруските сепаратисти настояват още, че Киев е разположил 49 бойни единици и военна техника наоколо до жилищни здания и общински институции в територията, следена от украинските сили.

Тази заран не се оповестява за сражения.

Вчера турският президент Реджеп Ердоган одобри в Истанбул украинският си сътрудник Володимир Зеленски и съобщи:

„ Турция ясно пази украинската териториална целокупност и суверенитет. Нашата съществена цел е да подсигуряваме, че Черно море ще остане район на мир и съдействие. Не желаеме ескалация на напрежението в нашия район. “

Изказването на Ердоган предизвика реакция в Крим. Ръководителят на комисията на Народното събрание на Крим по националната дипломация и междуетническите връзки Юрий Гемпел изрази страдание за позицията на турския президент и го предложения да посети полуострова, като по този метод прояви мъдрост и храброст.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР