Напрежението в Асеновград ескалира. Стотици хора, които тази вечер излязоха

...
Напрежението в Асеновград ескалира. Стотици хора, които тази вечер излязоха
Коментари Харесай

Асеновград на прага на втора Катуница! Стотици се втурнаха към ромската махала, полицейски кордон се мъчи да спре протеста

Напрежението в Асеновград ескалира. Стотици хора, които довечера излязоха на спонтанен митинг, откакто група роми в понеделник нападнаха децата от локалния тим по кану-каяк, се насочиха към циганската махала на града. Част от протестиращите са спрени с полицейски кордон, а друга част не престават да тичат към ромската махала. Образувало се е и запушване поради митинга.

Малко по-рано стана ясно, че риск от ескалация на напрежението в Асеновград има. Там се събраха хиляди хора на митинг в поддръжка на гребците от града, нападнати от роми. По данни на TrafficNews.bg, някои от протестиращите чакали " да се стъмни ".

Етническата багра на конфликта от понеделник вечер основава опасения, че мирният митинг в Асеновград може да се трансформира в една втора " Катуница ", както зоват във фейсбук някои по-крайни хора. Припомняме, че през 2011 година в село Катуница избухнаха безредици против фамилията на Кирил Рашков - Цар Киро.

Полиция отдели достъпа на коли до центъра на града малко след 20 ч. Към митинга не престават да се причисляват хора, като към 21 ч. стартира и шествие по улиците на града. Продължават да идват и още рокери. Сред протестиращите има хора на всякаква възраст - има младежи, фамилии, родители с деца. Там са и близки на гребците.

" Не е обикновено да атакуват едни спортуващи деца и страната да не може да ги отбрани ", съобщи майка на дете от клуба. Утре децата ще имат съревнование на Гребната база в Пловдив.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР