Напрежението около казуса с Украйна продължава да се покачва, въпреки

...
Напрежението около казуса с Украйна продължава да се покачва, въпреки
Коментари Харесай

Блинкен предупреди: Русия може да нахлуе в Украйна по всяко време

Напрежението към проблема с Украйна продължава да се повишава, макар дипломатическите совалки и увещание, че се търси решение по пътя на договарянията.
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи в петък, че Русия струпва още повече войски по границата с Украйна, и предизвести, че нашествието може да бъде осъществена " когато и да е ", в това число по време на Зимните олимпийски игри, които завършват на 20 февруари, заяви Нова тв.

" Намираме се в обстановка, в която нашествието може да стартира когато и да е, като това включва и Олимпийските игри ", сподели той, отхвърляйки догатките, че Москва ще изчака до края на игрите в Пекин, с цел да не изложи на риск своя съдружник Китай.
" Просто казано, продължаваме да виждаме доста тревожни признаци на съветска ескалация ", съобщи Блинкен след среща с сътрудниците си от Австралия, Индия, Япония и Съединени американски щати в Мелбърн.
Той настоя, че Съединените щати " изрично биха предпочели да разрешат разликите " с Русия " посредством дипломация ". " Положихме всички вероятни старания да ангажираме Русия ", сподели той. " Но в това време бяхме доста ясни в построяването на възпираща мощ и защита и ясно показахме на Русия, че в случай че избере пътя на нова експанзия, ще се сблъска с големи последици. "
Коментарите му идват в миг, в който президентът Джо Байдън прикани американците в Украйна неотложно да изоставен страната - още един мощен обществен сигнал, че войната може би наближава.
" Американските жители би трябвало да изоставен, би трябвало да изоставен в този момент ", съобщи Байдън в изявление за NBC News. " Имаме работа с една от най-големите армии в света. Това е доста друга обстановка и нещата могат бързо да се объркат ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР