Напрежението между Русия и САЩ се засилва.Министерството на външните работи

...
Напрежението между Русия и САЩ се засилва.Министерството на външните работи
Коментари Харесай

Русия връчи протестна нота на американския посланик в Москва

Напрежението сред Русия и Съединени американски щати се ускорява.

Министерството на външните работи на Русия извика през днешния ден посланика на Съединени американски щати в Москва Джон Съливан, с цел да направи демарш и да му връчи протестна нота по отношение на неотдавнашните " неприемливи забележки " на президента на Съединени американски щати Джо Байдън по адрес на съветския президент Владимир Путин, съобщи БГНЕС.

" На 21 март посланикът на Съединени американски щати Джон Съливан беше извикан в Министерството на външните работи на Русия, където бе изработен демарш и му беше връчена протестна нота по отношение на неотдавнашните неприемливи изказвания на ръководителя на Белия дом Джо Байдън по адрес на съветския президент ", се споделя в изказване на министерството.

" Беше очебийно, че сходни изказвания на американския президент, недостойни за общественик от подобен висок сан, слагат руско-американските връзки на ръба на разрива. Предупредихме, че на враждебните дейности, подхванати против Русия, ще бъде даден корав и съдбоносен отпор ", обявиха от министерството.

Отбелязва се също, че при разискването на настоящи двустранни въпроси на посланика е бил „ подложен остро въпросът за обезпечаване на естествени условия за работа на съветските дипломатически представителства в Съединени американски щати, в това число гаранции за тяхното безпроблемно действие ”.

На 17 март в свое изказване американският президент Джо Байдън назова съветския си сътрудник " свиреп деспот и чист палач, който води неморална война против народа на Украйна ". Ден по-рано, в отговор на подобен журналистически въпрос, американският президент съобщи, че счита Путин за " военнопрестъпник ". Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред ТАСС, че тези изказвания на Байдън са неприемлива и непростима изразителност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР