Напрежението между президента Румен Радев и управляващите ще ескалира. Такава

...
Напрежението между президента Румен Радев и управляващите ще ескалира. Такава
Коментари Харесай

Политолози: Напрежението между президента и управляващите ще ескалира


Напрежението сред президента Румен Радев и ръководещите ще ескалира. Такава прогнозираха политолозите Първан Симеонов и Ружа Смилова пред Нова телевизия.

„ Управляващите дадоха ниша на Радев. Те се бориха едно десетилетие против Бойко Борисов и най-после се събраха с него, че и с Движение за права и свободи. Сега трябваше да измислят нов зложелател и това се оказа президентът. При това комфортно ще го припишат към Путин. Войната им идва доста комфортно. Правителството прекалява с тази символна борба – с пилони, монументи, дати. С това отблъсква съществени публични пластове у нас. От другата страна стои Костадин Костадинов, който също е доста краен. Отваря се огромна ниша в средата за нещо, което може да приказва и сериозно към властта, и да не е толкоз извънредно като Костадинов. Там се нарежда Радев. Проблемът е, че има много време до края на мандата му. Най-любопитният въпрос е дали в някакъв миг няма да скочи право на политическия терен, без да изчака края на мандата ”, разяснява Първан Симеонов.  

„ Поведението на Румен Радев е напълно целеустремено - да се нарежда като съпротива и като главно ядро на опозицията против ръководещите. Очевидно се приготвя почвата за политически план. Радев следва тактиката на Орбан, който се разгласи като единствен представител на народа ”, разясни Смилова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР