Напрежението между президента и управляващите ще ескалира. Такава прогноза направиха

...
Напрежението между президента и управляващите ще ескалира. Такава прогноза направиха
Коментари Харесай

Първан Симеонов очаква ескалация в напрежението между кабинета и президента

Напрежението сред президента и ръководещите ще ескалира. Такава прогноза направиха политолозите Първан Симеонов и Ружа Смилова в ефира на Нова телевизия.

„ Управляващите му дадоха ниша. Те се бориха едно десетилетие против Борисов и най-после се събраха с него, че и с Движение за права и свободи. Сега трябваше да измислят нов зложелател и това се оказа президентът. При това комфортно ще го припишат към Путин.

Войната им идва доста комфортно. прекалява с тази символна борба – с пилони, монументи, дати. С това отблъсква съществени публични пластове у нас. От другата страна стои Костадин  Костадинов, който също е доста краен. Отваря се огромна ниша в средата за нещо, което може да приказва и сериозно към властта, и да не е толкоз извънредно като Костадинов.

Там ще се нарежда Радев. Проблемът е, че има много време до края на мандата му. Напълно се съгласявам с тезата за ескалацията. Най-любопитният въпрос е дали в някакъв миг няма да скочи право на политическия терен, без да изчака края на мандата ”, разяснява Първан Симеонов.  

„ Поведението на Румен Радев е напълно целеустремено - да се нарежда като съпротива и като главно ядро на опозицията против ръководещите. Очевидно се приготвя почвата за политически план. Радев следва тактиката на Орбан, който се разгласи като единствен представител на народа ”, разясни Смилова.

По думите й президентът залага на това да има човек във всяка институция.

„ Обвиненията за чистки, които Радев насочва към ръководещите, не звучат безапелационно имайки поради какво направиха личните му кабинети. Гълъб Донев смени 25 от 28 регионални шефове първата седмица след стъпването във власт ”, сподели още Смилова. Според нея Румен Радев няма да понижи нападателната реторика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР