Напрежението между играчи и съдии е неизбежно дори за джентълменски

...
Напрежението между играчи и съдии е неизбежно дори за джентълменски
Коментари Харесай

Видео: Звезда в женския тенис атакува стола на съдията с ракета

Напрежението сред играчи и съдии е неизбежно даже за кавалерски спорт като тениса. Понякога обаче нервите взимат връх и звездите в спорта прекрачват границата на допустимото държание.

Такъв беше казусът със международната номер 5 Каролина Плишкова, която одобри тежко трагичната загуба от гъркинята Мария Сакари (6:3, 3:6, 5:7) във втория кръг на шампионата в Рим.

Плишкова влезе в развълнуван спор със съдията на стола Марта Мрозинска при едно неверно присъждане за навън. То пристигна след смаш на чехкинята при неин сервис и резултат 5:5, 40:40 в решаващия трети сет. Решението на рефера обезпечи точка за пробив на Сакари. Гъркинята се възползва от нея, след което завърши дуела при собствен сервис.

След края на мача двете тенисистки се поздравиха на мрежата и се насочиха към съдията на стола. Плишкова в началото понечи да стисне ръката на Мрозинска. Бившата номер 1 обаче бързо се отхвърли от желанието си и стартира да обсипва стола с удари с ракетата.



Междувременно близначката на чешката тенисистка - Кристина Плишкова, написа в обществените мрежи, че това е най-лошото съдийство, което в миналото е виждала в международния женски тур.

Кристина, която заема 71-ото място в ранглистата, пожела Мрозински в никакъв случай повече да не управлява мач на нея или сестра й.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР