Напрежение възникна между дипломатите на Палестина и Израел по време

...
Напрежение възникна между дипломатите на Палестина и Израел по време
Коментари Харесай

Дипломатически скандал на благотворителния Коледен базар в София


Напрежение породи сред дипломатите на Палестина и Израел по време на откриването на обичайния благотворителен Коледен базар на Международния женски клуб в Интер експо център в столицата. На щанда на палестинското посолство бяха поставени постери, в които Йерусалим и други израелски градове бяха оповестени за палестински, както и афиш с апел Англия да се извини на Палестина за Балфорската декларация, издадена през ноември 1917 година и която се смята за една от първите стъпки към основаването на страната Израел.

Посланикът на Израел настоя пред щанда на Палестина за премахването на политическата агитация от благотворителното събитие, което би трябвало да сплотява, а не да разединява. В отговор управлението на Международния женски клуб изиска махането на символичната Стена на рева на израелския щанд, върху която посетителите можеха да пишат пожелания, оповестява "Булфото ".

Самата Стена на рева, която се намира в Йерусалим е едно от най-популярните места за молебствия в света.

Израелското посолство обърна на назад модела на стената, и постави надпис "Съжаляваме, Стената на рева е отстранена по искане на Международния женски клуб. Повече политика, по-малко щедрост ".



Палестинското посолство смъкна за малко антиизраелските и антибританските постери, и след това ги закачи още веднъж.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР