Напрежение в Пещера заради инвестиционно намерение за изграждане на депо

...
Напрежение в Пещера заради инвестиционно намерение за изграждане на депо
Коментари Харесай

В Пещера започват подписка за местен референдум срещу депо за отпадъци

Напрежение в Пещера поради капиталово желание за създаване на хранилище за рискови боклуци. В града събират подписи за локален референдум.

Жителите на Пещера всеобщо са недоволни от качеството на въздуха. Винят близко дружество за произвеждане на ветеринарни лекарства. Инвеститорът опровергава тези изказвания.

Снимка: btvnovinite.bg
Ангел Желязков, изпълнителен шеф на „ Биовет “- Пещера, отбелязва, че няма терзание във връзка с въздуха, който завода изпуска – и като качество, и като миризма.
Уволниха шефа на хранилище за боклуци в Скопие, търсен за импорт на италиански отпадък у нас (ВИДЕО) Преди дни българската прокуратура стартира следствие на Горан Ангелов и неговия заместител Блаже Игнатов за вноса на боклуци
Костадин Гешев, шеф на РИОСВ-Пазарджик, твърди, че има сигнали за миризми, само че те са все по-рядко.

Снимка: btvnovinite.bg

Хората са срещу построяването на хранилище за рискови боклуци.

„ Обработен деен въглен от пречистването на отпадъчните газове, дънна пепел и шлака, съдържащи рискови субстанции, увеличена летяща пепел, съдържаща рискови субстанции, и твърди боклуци от филтриране на газове - за мен това са рискови субстанции! “, показва обаче Йордан Младенов, кмет на община Пещера.
Прокуратурата се самосезира по следствие на bTV за боклуци в Ямболско ДАНС, Министерство на вътрешните работи и екоинспекцията в Стара Загора влязоха в хранилище за отпадък в село Дражево
Инициаторите на референдума желаят прекъсване и на работеща към този момент апаратура за изгаряне на рискови боклуци. Според вложителя и съгласно еко-инспекцията - тя е изцяло безвредна.

Въпреки това в общината са решени да съберат 3000 подписа до април и в едномесечен период да проведат референдума.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР