Напрежение в пазарджишкото село Братаница и през днешния ден. Хората

...
Напрежение в пазарджишкото село Братаница и през днешния ден. Хората
Коментари Харесай

Протест в Братаница след блъснатото и убито 8-годишно момиче

Напрежение в пазарджишкото село Братаница и през днешния ден. Хората се събраха на кротичък митинг поради убитото на пешеходна пътека през вчерашния ден 8-годишно момиченце. Те упорстват за незабавни дейности от страна на виновните институции и за правдивост.

Жителите настояват, че по основния път никой не съблюдава разпоредбите за придвижване и те всеки ден са на крачка от нова покруса.

" Една кола, номера не и го видяхме, бяхме потресени, със 130 км мина от тук ", сподели гражданин на Братаница.

" Тук въобще отдалеченост, скорости все едно е автомагистрала. Защо би трябвало ние да чакаме да се случи нещо, както през вчерашния ден, някаква огромна загуба ", възмущава се локален.

" Искаме да се подхващат някакви ограничения. Ако би трябвало да се постави лежащ служител на реда ", показа различен протестиращ.

Хората бяха сюрпризирани от засиленото полицейско наличие в Братаница и спряното придвижване тази заран.

С смут и през днешния ден очевидците на трагичния случай си спомнят за блъснатото дете и не престават да търсят отговорните. И през днешния ден обект на коментар бе закъснението на екипа на Спешна помощ.

" Хората от селото споделят, че е минало повече от 30 минути, с цел да дойде колата за спешна помощ ", сподели Десислава Колева.

С изказванията не се съгласиха от Центъра за незабавна помощ в Пазарджик.

" Сигналът е получен в 11,40. Екипът идва на място в 11,51. Детето е в клинична гибел, реанимация в цялостен размер. И потегля да се кара към незабавно приемно поделение на МБАЛ - Пазарджик ", сподели шефът на ЦСМП - Пазарджик доктор Борис Манев.

Разследването по случая продължава. А за довечера хората в Братаница готвят нов митинг.

Репортер: Ангел Узунов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР