Напрежение в Челопеч заради 10-годишно момиченце, прегазено на пешеходна пътека.

...
Напрежение в Челопеч заради 10-годишно момиченце, прегазено на пешеходна пътека.
Коментари Харесай

Нaпрежение в Челопеч заради прегазено дете

Напрежение в Челопеч поради 10-годишно момиченце, прегазено на пешеходна пътека. Инцидентът се е случил преди няколко дни. Зад кормилото е бил 20-годишен юноша, който е бил арестуван за 24 часа и по-късно пуснат на независимост.

Детето сега е в "Пирогов " с голям брой контузии, само че без заплаха за живота.

Инцидентът предизвика жителите на селото да се съберат пред постройката на кметството в четвъртък сутринта.Те не имат вяра, че младежът ще бъде осъден. По думите им на това място стават доста катастрофи и към този момент пет деца са били помитани от коли.

"Трябва по някакъв метод да се спре това нещо. Не желая да остане безнаказано ", съобщи бащата на раненото момиче.

Охранителни камери са снимали случая. На тях се вижда по какъв начин част от пешеходната пътека е заета от спрял автомобил, поради който водачът твърди, че не е видял детето.

Кметът на Челопеч изясни, че момиченцето е пресякло в последния миг.

"Това е Подбалканският път. Той е извънредно претрупан. Няма просвета за шофиране, изключително при по-младите водачи. Единственото решението е да се направи околовръстен път, чиято самодейност е от 1976 година. Пешеходната пътека беше отплата, до момента в който се построи пътят. Няма по какъв начин да се сложат легнали служители на реда, тъй като е основен път ", добави кметът.

Шофьорът не се е укрил. На място се е опитал да окаже първа помощ. Експертиза ще потвърди с каква скорост е карал.

Местните желаят да се построи околовръстен път, с цел да се реши казусът. Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на междинна телесна щета. Разследването и експертизите ще решат кой е отговорен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР