Напрежение пред сградата на Басейнова дирекция Източнобеломорски район“ в Пловдив.

...
Напрежение пред сградата на Басейнова дирекция Източнобеломорски район“ в Пловдив.
Коментари Харесай

Напрежение пред сградата на Басейнова дирекция в Пловдив, десетки поискаха оставката на шефа

Напрежение пред постройката на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ в Пловдив. Близо 30 поданици на няколко пловдивски села се събраха на митинг и желаеха оставката на шефа Васил Узунов. В основата на проблема стоят подозренията на жителите, че интуицията не работи в отбрана на публичния интерес и позволява реализирането на капиталови оферти за създаване на кариери наоколо до водоизточници.
Прочетете още
Живеещи в Белащица те дефинираха като цинизъм неналичието на юридически представител на дирекцията по време на дело, в което компанията „ Холсим “, някогашен концесионер в региона, апелира учредените Санитарно-охранителни зони /СОЗ/ в региона на изворите „ Калоян дере I ” и „ Калоян дере II “. Припомняме, че заповедта е извънредно значима за жителите, защото възпира активността по рандеман в региона на Санитарно-охранителни зони, дружно с това отчасти взема решение казуса с неналичието на вода в Белащица.

„ Оставаме с усещане, че публичния интерес е единствено заявен, само че не и действително предпазен. Изтъркаха ни се тениските от митинги “, съобщи Юлия Бачева от „ СТОП на кариерите в Белащица “.

Жители на Белащица бяха подкрепени и от представители на разнообразни инициативни комитети в Пловдивско – Първенец, Горнослав, Добростан, Червен, Коматево, Садово.

С плакати „ ОСТАВКА “, те се подредиха пред входа на дирекцията и желаеха Васил Узунов да слезе при тях. Той обаче отхвърли и ги предложения да беседват в заседателна зала.

По време на полемиката тонът се заостри. Гражданите продължиха да настояват, че не усещат поддръжката на институцията, а шефът и неговият правист уверяваха, че не са спирали да пазят ползите им.



„ Изпуснахте нещата и е редно да си го признаете. Единият вид е да сте решили да оставите делото на самотек, другият вид е да сте неглижирали значимо дело. Вашата липса докара до това всички претенции на „ Холсим “ да бъдат позволени “, съобщи юрист Снежана Стефанова, представител на жителите.

Гражданите го упрекнаха в безхаберие и подадоха искане за оставката му в администрацията. То ще бъде препратено и до Министерство на околната среда и водите.

„ Делото не е завършило, това, че има експертиза и че има назначена експертиза, не значи, че делото е изгубено. Басейнова дирекция ще отбрани вашия интерес. Стоим зад заповедта и ще я защитим – подсигурявам ви го! “, увери ги шефът.

„ Развалихте положителното усещане, което ни бяхте оставили като институция.  Досега имахме чувството, че Басейнова дирекция ни поддържа, и работехте умерено. Отсега нататък няма да ви оставим намира. Тук са хора от разнообразни обитаеми места, с които ще работим дружно “, разяснява Юлия Бачева.

Гражданите желаеха да бъде образувана комисия, която да прегледа възраженията им по отношение на мненията за допустимост, подписани от БДИБР, засягащи няколко кариери в Пловдивско. 



В знак на митинг поданици оставиха 10-литрова туба с негодна за пиянство вода от Садово.

В края на срещата страните се схванаха да провеждат тристранна среща сред Басейнова дирекция, ВиК-Пловдив и протестиращите. Тя е планувана за втората седмица на май, където още веднъж ще бъде прегледан въпроса с водоподаването в селото.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР