Напрежение между протестиращи и полиция пред старата сграда на Народното

...
Напрежение между протестиращи и полиция пред старата сграда на Народното
Коментари Харесай

Третото „Велико народно въстание“ не мина без сблъсъци протестиращи-полиция


Напрежение сред митинг иращи и полиция пред остарялата постройка на Народното събрание, заяви БНР. Камионетки на Жандармерията са спрени зад постройката. Няма директно сблъскване сред жителите и полицейските чиновници, но няколко бомбички бяха хвърлени в краката на униформените. По информация на Нова телевизия към служителите на реда са били хвърляни също бутилки и павета. Група от митинг иращи от време на време се пробва да пробие полицейския кордон, само че без триумф. 

Има потърпевш чиновник на реда, отбелязва Националното радио. Две коли за спешна помощ дойдоха в региона - едната на Спешна помощ, а другата от болничното заведение на Министерство на вътрешните работи.

Полицаи и елементи на жандармерията с каски, палки и щитове се подредиха към Народното събрание на площад " Народно заседание ", където шествието на стачкуващите се спря, откакто направи преход от площад " Независимост " до Орлов мост. До напрежението се стигна, откакто майки на деца с увреждания от самодейността " Системата ни убива " се пробваха да доближат до входа на досегашната парламентарна постройка, с цел да повдигнат афиш, който носеха, само че бяха спрени от полицейския кордон.

Протестно шествие потегли около 21.00 часа към Орлов мост и блокира кръстовището. Затворено от митинг иращи е и кръстовището пред Ректората на Софийския университет. Демонстрантите не плануват да построяват палаткови лагери, както се случваше в по-ранни етапи на митинг ите.

 Засилено е полицейското наличие в центъра на София.

За днешния ден е в съгласие със Столичната община само осъществяване на митинг ни дейности на площад „ Независимост “, както и в региона пред Българска народна банка. Случилото се пред постройката на Народното събрание - стратегически обект от голяма важност за националната сигурност, са нерегламентирани дейности, целящи само ескалация на напрежението. В този смисъл напъните на полицейските органи са ориентирани към недопускане на по-нататъшно разгръщане на обстановката и жестоко нарушение на публичния ред. Това съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев. Той уточни, че все още има един арестуван за носене на неразрешени предмети. Старши комисар Хаджиев прикани жителите да се съобразят със законоустановения ред.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР