Напрежение и сблъсъци между полиция и протестиращи в 24-тия ден

...
Напрежение и сблъсъци между полиция и протестиращи в 24-тия ден
Коментари Харесай

Напрежение и сблъсъци на съботния протест в София, блокадите продължават и днес

Напрежение и конфликти сред полиция и митинг иращи в 24-тия ден на антиправителствени митинг и нощес.

След 22 часа бус с надпис " Системата ни убива " е изискал да се причисли към хората на " Орлов мост ". След като е пропуснат от полиция та край Софийския университет, метри по-надолу бусът е спрян от втори кордон униформени. Според тях, возилото не можело да стигне до " Орлов мост ".





 

В буса били пет дами от самодейността " Системата ни убива ". По техни думи,  прибирали се от митинг а  пред дома на премиера в Банкя и желали да отидат при палатковия лагер в центъра на София. По необясними за тях обаче аргументи били спрени.

Полицията твърди, че не е давала разрешение на нито едно транспортно средство, отвън камионите за доставка на хранителни артикули за магазините в региона, да минава през блокираните трасета. Спирането на буса провокира ескалация на напрежението сред униформените и митинг иращите.

В неделната заран бусът на майки те от " Системата ни убива " към момента е на място, а пред него стои полицейският кордон, който не пропуща придвижването по булеварда. Пред буса пък се намира група от митинг иращи.

И през днешния ден се чака този периметър да остане отцепен, затворено е и кръстовището пред Софийския университет. Палтковите лагери също остават, митинг иращите бяха безапелационни, че няма да си тръгнат, до момента в който държавното управление не подаде оставка.

Вече денонощие и половина методът на автомагистрала " Тракия " при Стара Загора също е затворен. Протестиращи от града на липите, подкрепени от хора от още обитаеми места, разпънаха палатков лагер на пътя. Те обявиха, че са блокирани от полиция та. Искането им е да преминат през детелината на скоростния път. Това, съгласно тях, ще отнеме наколко минути. Те упорстват полиция та да обезпечи безвредното митинг само че прекосяване. От полиция та обаче отхвърлят да ги позволен с артумента, че  скоростта на придвижване на автомагистралата е висока.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР