Напрегнато бе днешното заседание на Окръжен съд - Благоевград по

...
Напрегнато бе днешното заседание на Окръжен съд - Благоевград по
Коментари Харесай

Защитата на бизнесмен, убил шестима в Пиринско, наглее в съда, боят се размина на косъм

Напрегнато бе днешното съвещание на Окръжен съд - Благоевград по делото против Тайфи Мекльов - предприемачът от Якоруда, който е упрекнат за продажбата на подправена ракия, умъртвила 6 индивида през 2015 година. Тогава, тъкмо по време на Коледните празници, мъжете пили от алкохола-убиец, като изказванията бяха, че той е закупен точно от Тейфи Мекльов. 6 починаха след натравяне, а още 8 се разминаха със гибелта.

Обвиняемият през днешния ден пристигна в Окръжен съд Благоевград, придружаван от фамилията и бранителя си. С разпит на очевидци стартира съвещанието. Пръв на свидетелската пейка седна 56-годишен мъж от Якоруда, който се затрудни да даде отговор на всички въпроси на магистратите и имаше съществени несъгласия в показанията му. Това принуди съдът да се отдръпна за консултация дали да одобри днешните му показания или да изчете тези от предходното съвещание.

След къса отмора, арбитър М. Коцева разпореди изчитане на старите му показания и условие на документи от МБАЛ-Благоевград, където очевидецът е лекуван, както и информация дали той се води на учет в психодиспансер. В хода на съвещанието, бранителят на Мекльов - юрист Таков, изиска отказ на прокурора по делото - Мадолев, като съобщи, че по време на почивката, прокурор Мадолев, е участвал на диалог сред един от гражданските ищци и защитничката му - юрист Алексова, в който адвокатката сякаш давала директиви на очевидеца какво да приказва в зала, което бе изрично отречено, написа struma.com.



Опитът на отбраната на Тайфи да извади от делото прокурор Мадолев, нажежи пристрастеностите до краен лимит и едвам не се стигна до пердах сред майката на един от умрелите и брачната половинка на Тайфи, която сякаш станала очевидец на диалога в почивката. Опечалената жена скочи на брачната половинка на Тайфи и се обърна към нея с извънредно обидна дума: Ти, ма..., твойто дете си е при тебе, моето го няма, сподели дамата и разтреперана потегли да съкратява дистанцията сред нея и брачната половинка на Тайфи.

Наложи се намесата на правосъдна защита, а почернената майка бе наложително изведена. от правосъдна зала. След разигралата се драма, прокурор Мадолев не бе отведен от делото и съвещанието продължи с разпит на останалите очевидци. Трима от явилите се през днешния ден да свидетелстват бяха наложително доведени, почерпени, както самите те признаха. Поради отсъствие на предходно съвещание, на двама от тях им била наложена санкция от по 200 лева, която съда през днешния ден анулира. Един от очевидците описа, че в резултат на ракията-менте, която е пил през 2015 година, зрението му е съществено повредено и до през днешния ден. Заседанието продължава с разпит на още очевидци, а на идващото ще бъдат разпитани и движимости лица.



Припомняме, че невижданият случай, които раздруса България през 2015-та, стана по време на празници. Отровените и починалите с ракията, купена от Мекльов били на "свинска женитба " и един по един попадаха в болница, изумени от метиловия алкохол в питието. 6-тима умряха в болница, а още 8 се лекуваха с дни от провалите. Такава всеобща гибел районът не помни. Делото е извънредно тежко и обемно поради огромния брои цивилен ищци и очевидци, които би трябвало да бъдат разпитани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР