Напредват ремонтните дейности на Аспарухов мост във Варна, които започнаха

...
Напредват ремонтните дейности на Аспарухов мост във Варна, които започнаха
Коментари Харесай

Вижте докъде стигна ремонтът на Аспаруховия мост

Напредват ремонтните действия на Аспарухов мост във Варна, които започнаха на 11 май тази година.

Работи се по монтажа на новата дилатационна фуга на мостовото оборудване. Извършват се действия по увеличаване на стоманобетонната плоча и изработката на нови тротоарни конзоли, съобщи Българска телеграфна агенция.

Срокът за осъществяване на ремонта е 45 дни - до края на юни.

Ремонтът на Аспаруховия мост стартира през 2016 година, като поетапно се ремонтират обособени сектори от него и до момента са вложени 6.2 млн. лева

Първоначално се предвиждаше той да завърши в границите на две години, само че по неразбираеми аргументи се проточи във времето и не е ясно, по кое време оборудването ще бъде изцяло ремонтирано. През тази година се рехабилитирани естакадната част на мостово оборудване 6, както и пътните връзки за и от кв. " Аспарухово " по първокласния път Варна - Бургас.

Ремонтът на оборудване 6 включва нова хидроизорация, фуги, асфалтобетонова настилка, усъвършенствано отводняване, тротоари, парапети. Ще бъдат инсталирани нови мантинели и хоризонтална маркировка. Ще се ремонтира нарушено бетоново покритие и корозирала армировка по гредите, а по-късно ще се направи цялостна обработка със защитна система на всички бетонови повърхности против карбонизация на бетона за повишение устойчивостта му при външни въздействия. Ще се ремонтира пътната плоча и тротоарните конзоли, ригелите и колоните на моста.

Индикативната стойност на ремонтните действия на оборудване 6 е близо 1.6 млн. лева Средствата са от бюджета на АПИ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР