Напредъкът на Украйна на бойното поле зависи не само от

...
Напредъкът на Украйна на бойното поле зависи не само от
Коментари Харесай

Жозеп Борел призова за ускорени доставки на боеприпаси за Украйна

" Напредъкът на Украйна на бойното поле зависи освен от армията на страната, само че и от скоростта на доставките на оръжия от Европейския съюз " съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел след срещата на външните министри от блока.

" Подчертавам, че всеки ден забавянето на нашите доставки би трябвало да се мери с човешки животи. Не става дума за пари, а за убити или ранени хора и бойци ", сподели още Борел.

Министрите на външните работи са разискали помощта за Украйна и 11-ия пакет наказания против Русия. Борел ги прикани да ускорят снабдяването на Киев с муниции и да договорят новия транш финансова помощ по така наречен „ Европейски механизъм за поддръжка на мира “.

" Всички желаят войната да завърши. Единственият, който наподобява подготвен за противоположното, е Путин. Никой не желае мира повече от Украйна и по тази причина поддържаме формулата за мир на президента Зеленски ", добави той.

Според топ дипломата на Европейски Съюз съветско въздействие пробва да отклони Западните Балкани от европейската им интеграция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР