Напредък беше отбелязан в експертната комисия по исторически и образователни

...
Напредък беше отбелязан в експертната комисия по исторически и образователни
Коментари Харесай

Журналист: В Скопие очакват Русия да притисне България

Напредък беше маркиран в експертната комисия по исторически и просветителни въпроси сред България и Северна Македония за взаимното честване на Цар Самуил. Как се развиват договарянията, работи ли някой против съглашението сред двете страни - какви са реакциите в западните ни съседка?

" В Македония никой не се потресе доста за изгонените съветски дипломати. Руското разузнаване свободно се движи из Македония, дори има свои връзки в медиите, които разпространяват по избран метод борбата на Русия. Говорят за триумфите на Русия ", съобщи в журналистът Владимир Перев. 

Неговото мнение е, че благосклонностите, които ги има България към Русия и благосклонностите, които ги имат македонците към Русия са с друга причина и друга цел.  

" Просто някой очаква Русия да притисне България да подпише някакви контракти с Македония, в които се признава македонската нация ", добави журналистът.

По думите му всички желаят да видят Северна Македония като част от Европейския съюз, само че силите на Македония не желаят да вървят към Европа. 

" Македония желае да върви към Европейския съюз, само че да се наложи. Македонците са нещо доста значимо и България би трябвало да го одобри ", уточни Перев пред Bulgaria ON AIR. 

" И в България, и в Македония не се схваща ролята на историческата комисия. Тя работи да се усъвършенства ситуацията с учебниците и да няма диалект за ненавист ", заключи журналистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР