Направихме законите първите 9 месеца, вторите 9 месеца трябва да

...
Направихме законите първите 9 месеца, вторите 9 месеца трябва да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Меморандумът на ПП-ДБ не е ултимативен, регулаторит...

" Направихме законите първите 9 месеца, вторите 9 месеца би трябвало да попълним хората, които да им дадат смисъл. Искаме да сме сигурни, че никой няма да звъни на тези хора, които назначаваме, че те имат интегритет. Това е фантазията ми. Искам този път да имаме оптимално транспарантно чуване, да минем през процедурите, да отворим опция публичните организации да оферират фрагменти ", разяснява Кирил Петков. 

Той съобщи, че към момента ПП-ДБ не са подготвени с съответни имена. 

" Искаме да няма политически назначения в тези регулатори. Да няма блестящо оцветени политически лица в тези регулатори. Ние не желаеме нито една позиция в регулаторите, желаеме да сме сигурни обаче, че най-малко 50% от позициите са самостоятелни ", разяснява Петков.

Той разяснява и основаването на краткотрайната комисия в Народното събрание, която да се занимае със свадите към Мартин Божанов - Нотариуса. Комисията бе управлявана от Никола Минчев, само че това повдигна въпроса има ли изолираност на Бойко Рашков? Петков не отговори какви са аргументите Рашков да не бъде част от комисията. 

" Много почитам Бойко Рашков и персонално му се обадих. Надявам се, че сред него и Никола Минчев - той ще може да даде спомагателна информация. Може да бъде изслушан в тази комисия, в случай че има познания и информация - да я съобщи. Щастлив съм, че комисията се оглави от Никола Минчев, наш представител. Той има сериозна известност и ще я отбрани ", съобщи Петков.

" Омръзна ми да чувам за Пепи Еврото, за Мартин - Нотариуса, да слушам, че има съветски шпиони, а службите не работят. Може би желая прекомерно огромна смяна за това общество, само че си коства да съм в ръководството, в случай че има късмет тя да продължи ", добави съпредседателят на ПП-ДБ и прикани прокурорът, който има пълномощия да проверява основния прокурор, може да направи всичко допустимо да си свърши работата и в случай че има закононарушение на равнище основен прокурор, той да бъде разследван. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР