Направихме си харакири със спирането на отношенията с Русия, които

...
Направихме си харакири със спирането на отношенията с Русия, които
Коментари Харесай

Красимир Дачев: Унищожихме отношенията с Русия, градени с десетилетия

" Направихме си харакири със прекъсването на връзките с Русия, които сме ги изграждали десетки години. Това са вътрешно и външноикономически, външнополитически връзки, които ще костват доста на страната. " Това съобщи пред БНР заместник-председателя на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев.

По думите му връзките с Русия могат да бъдат възобновено, само че по кое време и по какъв начин това е мъчно да се каже.

Европа сподели, че стопираме доставките от Русия, само че не сподели от коя дата, а нашите ръководещи го пиеха безусловно , добави Дачев.

Той разяснява и обстановката за бизнеса в България. Според него от една година бизнесът в страната живее в неуместна обстановка, тъй като каквато и стопанска система да има, тя стопира без сила. Дачев уточни, че парите за, не идват от държавния бюджет.

" Ние не употребяваме и една стотинка от Бюджета. Това са спомагателните облаги, които се преразпределят, те не влизат в Бюджета. Част от парите, които внасяме в Бюджета, ги връщаме при нас ", добави той.

Според Дачев бизнесът не усеща, че страната се грижи за него . " Очевидно не се схваща, че народът обеднява и компаниите обедняват. Ще стартира да се схваща, когато стартират банкрутите ", сподели още той.

Припомняме, че връзките сред България и Русия се утежниха след решението на Кирил Петков да Посланик на Русия в България, Елеонора Митрофанова, съобщи, че се обмисля сред двете страни. Възможно е даже да се стигне да.
 Красимир Дачев: Правителството няма пазарни датчици за проблемите на хората
Красимир Дачев: Правителството няма пазарни датчици за проблемите на хората

Бизнес не се прави с обезщетения, акцентира предприемачът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР