Направихме предложение да се използва практиката за ротация от ЕП.

...
Направихме предложение да се използва практиката за ротация от ЕП.
Коментари Харесай

Скандал! Думи на Слави накараха Асен Василев да изригне, напомни му какво се случи в миналото

Направихме предложение да се употребява практиката за ротация от Екологичен потенциал. Това предложение не е отхвърлено. Не е противоконституционно. Просто единият ще си подаде оставката и ще застъпи другият. Ако има други оферти, ще ги изслушаме, диалозите не престават.
Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.
„ Президентът сподели, че служебното държавно управление ще внесе бюджет. Слава Богу! Една бюджетна процедура лишава най-малко 4 парламентарни седмици и то, в случай че няма никакви разнообразни визии по бюджета. По-вероятно да трябват 5-6 седмици. Според мен, в случай че желаеме да излезем от парламентарната рецесия, би трябвало време “, сподели Василев.
„ Трябва да се стикова законодателна стратегия – какви закони да бъдат прегледани и в какъв ред “, акцентира той.
„ Не сме правили опити в предходните парламенти за бламиране на закони и невлизане в зала. Това няма да се случи и в този момент “, сподели той.
„ Тонът на срещата с ГЕРБ не бе изострен. Наистина се направи опит да се откри някакво решение за ръководител на Народното събрание. Това е първата стъпка. Трябва да има ясна законодателна стратегия, да се знае какви са законите и в какъв ред те да бъдат признати.
Докато няма такава стратегия, мъчно ще се откри излаз от топика с избор на ръководител. В идващите дни ще се видят стратегиите на партиите и ще се реши какво, къде и по кое време ще се одобри. Така ще се отстрани недоверието към това кой ще е ръководител “, сподели той.
На въпрос дали е склонен още веднъж Вежди Рашидов да е ръководител, той отвърна, че преди не е подкрепил кандидатурата му.
„ За нас не е евентуално той да е отпред на 49-ия парламент “, сподели той.
Василев съобщи, че предлагането за ръководител на Народното събрание на ПП-ДБ ще е Никола Минчев, в случай, че партиите се съгласят на концепцията за ротация.
Асен Василев разяснява гневните думи на Слави Трифонов, че депутатите се държат като дребни деца, вместо да спазят конституционната нравственос и да правят отстъпка председателството на Народно събрание на спечелилата изборите партия:
„ Април месец 2021 година ГЕРБ завоюваха изборите, не беше обаче техен ръководителят, а бе от Има Такъв Народ. Ние не сложихме в този момент наша кандидатура, да вземем за пример “, сподели той.
Той още веднъж повтори, че ПП-ДБ няма да поддържа кабинет, в който взе участие ГЕРБ под каквато и да е форма.
„ Имаме ясно решение на народен съвет “, безапелационен бе той.
Според Василев обединяването с Демократична България е устойчиво и не чака да има клатушкане към ГЕРБ от страна на който и да било.
„ В момента се опитваме, с помощта на диалозите, които текат, да има стиковане на законодателните промени, с цел да се одобряват съответни закони. Това е проект “, счита той.
„ Имаме доста ясно решение по отношение на поддръжка за кабинет – изпълняваме си обещанията от преди изборите. Трябва да се свърши количество работа, което да помогне на българите. Имаме ясни цели. Където те се припокриват с тези на другите партии, то може да успеем да ги осъществяваме. Нека всички да се обединим “, сподели той.
Василев бе помолен да разяснява решението на Лена Бориславова да се откаже от депутатското място:
„ Това не значи, че отписваме този парламент “, сподели той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР