“Направихме анализ на актуалното състояние по места, приехме критерии за

...
“Направихме анализ на актуалното състояние по места, приехме критерии за
Коментари Харесай

ДПС с готови критерии за номинации на местните избори

“Направихме разбор на настоящото положение по места, приехме критерии за номинации на претенденти от Движение за права и свободи, както и процедури, по които ще определим нашите кметове на кметства, на региони, на общини и общински съветници ”. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, представен от БГНЕС.

“Няма генерално нови неща по отношение на критериите и процедурите. Те са сходни като на предходните локални избори, като даваме акцент върху общоселските събрания и откритите събрания ”, сподели още Карадайъ.

Той разясни, че има опция за номинации от всеки, може даже сами претендентите да се предлагат в локалната власт.

„ Вече по-късно при предварителни избори, разширени съвещания на общинските събрания, през младежките организации и женските придвижвания, през регионалните ни препоръки до централния избирателен щаб, където се утвърждават претендентите. От през днешния ден стартираме процедура по номинации на претендентите на Движение за права и свободи за локалните избори ”, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Мустафа Карадайъ посочи, че Движение за права и свободи ще вземат участие в оферти за промени в Конституцията.

“Имаме увещание, че ПГ на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ще се разпишат под общ план, с който да се внесат оферти за промени в Конституцията ”, добави Мустафа Карадайъ.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР