Направиха първа копка и стартиране на строително-монтажните работи по проект

...
Направиха първа копка и стартиране на строително-монтажните работи по проект
Коментари Харесай

Започна преустройството на Младежкия дом в Ловеч

Направиха първа копка и пускане на строително-монтажните работи по план „ Преустройство на постройката на Младежки дом Ловеч, за юношески действия, музейни действия и действия на Община Ловеч “.
 Община Ловеч
В церемонията участваха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, изпълнителят Владимир Йорданов, шеф „ Надежда Ви Строй “ ЕООД, арх. Емилия Христова, архитект и авторски контрол, и Пламен Зорков, началник на плана, оповестиха от Общината.

„ Това е едно знаково място за Ловеч от 1975 година насам и в този момент посредством плана ще го наситим с доста действия и живот. Ще разкрием нови благоприятни условия за историческия музей, който най-накрая ще има свои зали, художествената изложба ще получи нови фондохранилища, ще оформим още доста други съвременни зали, както и център за децата.

Вярвам, че всичко ще бъде изпълнено качествено и в период. Така че не по-късно от края на ноември 2023 година да открием новия център на културния живот в града “, сподели Корнелия Маринова.

По-рано в приемната на общината в Бароковите къщи беше дадена начална конференция. Ръководителят на плана Пламен Зорков показа в детайли плана.

Промени има в разпределението на всички етажи, отделяне на няколко функционални зони и подзони, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост, обезпечаване на налична среда и доставка на обзавеждане и съоръжение.

Ще бъдат обособени зони за: Регионален исторически музей, включващ осем музейни зали, административна част, лаборатория, фондохранилища и други, Детски интерактивен център „ Пътуване през вселената “, предопределен за игра на закрито и намерено, мултифункционална зона за STEAM; Градска художествена галерия-Ловеч, фондохранилище и експозиционна зала за художествени творби; три танцови зали; Зала за културни събития и прожекционни зали за срещи; Кафе-сладкарница; Търговски обект и други.

Кметът Корнелия Маринова поздрави присъстващите и посочи: „ Това е последният главен обект от Инвестиционната стратегия на общината от Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване, който изпълняваме през програмния интервал  до 2020 година С това завършваме обновлението на централната градска зона “, заяви кметът.



На конференцията участваха още заместник-кметът Даниел Колев, основният проектант на общината арх. Минчо Петков, Петър Деков, шеф на Дирекция " Проекти,  стратегии и вложения " в общината, чиновници, представители на медиите.

Дейностите по постройката включват промени в разпределението на всички етажи, отделяне на функционални зони, внедряване на ограничения по енергийна успеваемост и обезпечаване на налична среда.

Ще има зона за Регионален исторически музей-Ловеч; фондохранилище на Градската художествена изложба и зона за игра на закрито. Ще бъде построена и мултифункционална зона за STEAM, лабораторни и арт занимания.
 Община Ловеч
Предвидена е кафе-сладкарница. Промяната на фасадата е с оптимално опазване на съществуващата каменна обшивка и нова дървена облицовка по еркери и отвори, за акомодация към средата на АИР „ Вароша ”.

Проектът „ Преустройство на постройката на Младежки дом Ловеч, за юношески действия, музейни действия и действия на Община Ловеч ” се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейски Съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
 Община Ловеч
Общата стойност на плана с оборудването и обзавеждането е  5 725 666,88 лева, от които 4 070 956,00 лева - БФП. Включват 3 460 312,60 лева европейско финансиране и 619 643,40 лева национално съфинансиране- Финансов инструмент - 1 654 712,88 лева

Продължителността на плана е 28 месеца, строителните действия се чака да завършат до 4 декември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР