Направих предложение за присъединяване на Русия към НАТО, но получих

...
Направих предложение за присъединяване на Русия към НАТО, но получих
Коментари Харесай

Ето как излъга Путин: Ние не сме започнали т. нар. война

Направих предложение за присъединение на Русия към НАТО, само че получих отвод.

Това съобщи съветският президент Владимир Путин на пленарната сесия на 20-ата годишна среща на Международния спорен клуб " Валдай ".

В него вземат участие 140 специалисти, политици, дипломати и икономисти от 42 страни от Африка, Евразия, Северна и Южна Америка.

Путин настоя, че задачата на Русия е да " построи нов свят " като унищожи западната " надмощие " и дефинира нашествието в Украйна като част от този развой.



" По създание сме изправени пред задачата да изградим нов свят ", съобщи Путин.

" Неведнъж съм казвал, че ние не сме почнали по този начин наречената война в Украйна. Напротив, ние се опитваме да я прекратим. Не ние бяхме тези, които проведоха политическия прелом в Киев през 2014 година ", разгласи съветският президент.

Както нормално в думите на Путин има парченце истина, което е главен миг в положителната агитация. Никога НАТО не е отправяло публична покана към Русия.

В началото на века Путин в действителност води диалози с висши представители на алианса, като генералния секретар тогава, Джордж Робъртсън. Всички разговаряли по тематиката с съветския президент обаче показват, че той не е разбирал по какъв начин действа НАТО. Това, което Путин изискал, било особено отношение. Той настоял Русия да бъде призната без да извърши никакви условия и да получи специфичен статут, равностоен на този на Съединени американски щати. Путин изцяло пренебрегнал обстоятелството, че всички решения на НАТО се вземат с консенсус, след разискване и съвещания сред страните членки, а не еднолично от Вашингтон.

По отношение на Украйна - Съединени американски щати в действителност подкрепят демократичните процеси в Украйна от 90-те години на предишния век, за което време, по думите на някогашния прессекретар на Държавния департамент Виктория Нюланд, са изхарчени близо 5 милиарда $.

През 2014 година президентът на Украйна не е свален с прелом. Тогавашният украински президент Виктор Янукович е заставен да се отдръпна от Народното събрание с гласоподаване поради заграбване на пълномощия. След това той бяга в Русия, която пък анексира Крим и започва войната в Донбас.



Всичко стартира с решението на Янукович да не подпише Споразумението за асоцииране на Украйна с Европейски Съюз. Той го взема под натиска на Кремъл и персонално на Путин, който заплашват Украйна с стопански наказания и комерсиално ембарго. Янукович упорства за 160 милиарда евро от Европейски Съюз, които да компенсират отрицателните стопански резултати от съветските дейности. Това му искане е отхвърлено. А евродепутати упорстват за наказания против него поради ареста на опозиционния водач Юлия Тимошенко през 2010 година

След отхвърли на Янукович да подпише Споразумението за асоцииране на Украйна с Европейски Съюз, следват относително дребни мирни проевропейски митинги в центъра на Киев. Решението на управляващите да разгонят стачкуващите със мощ води до ескалация, притегля публичното внимание към протестиращите и дава мотив на опозиционните партии да стартират огромни национални митинги против Янукович. В следствие държавното управление неколкократно използва мощ, при което умират над 100 украинци. След всяко такова деяние следва нова огромна ескалация на митингите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР