Направи си сам. Така възрастен мъж от видинското село Гюргич

...
Направи си сам. Така възрастен мъж от видинското село Гюргич
Коментари Харесай

87-годишен мъж направи кола, която се движи само от два акумулатора


Направи си самичък. Така възрастен мъж от видинското село Гюргич викна неволята и си създаде личен автомобил. За материали не са му трябвали повече от 700 лв.. А на колата не и би трябвало даже гориво, с цел да върви.

На 87 години и с едно само недоволство, че от време на време не го слушат краката, споделя Нова тв.

„ Тежи ми, като мина несъмнено разстояние спирам да си поема въздух, да си починат краката и отново потеглям ”, споделя Тодор Тодоров.

И с цел да не се уморява решил, че би трябвало да си направи кола. Едноместна, само че с покрив, с цел да не го вали и да не му пече на главата.

„ Това е количка, която не замърсява околната среда ”, добавя Тодор.

Тя е направена от остаряла инвалидна количка, която дядо Тодор ремонтирал. Външният дизайн също е негов, поставил за улеснение дървена скамейка и малко остарели черги. И се движи единствено на два акумулатора от 12 волта, които се зареждат с ток.

Курсовете ги прави из селото. Пътува до центъра да си вземе храна и самун, за пенсията и назад до у дома. И е атракция за цялото село. Тодор има единствено брошура за мотоциклет. Но за новата му кола в безапелационен, че не му би трябвало документ, тъй като бил на инвалидна количка. А за няколкото месеца зад кормилото към този момент не му липсва и пътнотранспортни катастрофи.

Дядо Тодор се надява след този репортаж, някой да го види, хареса и забележи неговото откритие, с цел да се създава и за други хора.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР