Направеното изявление по вътрешно-политическа за България тема от страна на

...
Направеното изявление по вътрешно-политическа за България тема от страна на
Коментари Харесай

МВнР критикува изказване на руския посланик у нас

Направеното изказване по вътрешно-политическа за България тематика от страна на дипломат Елеонора Митрофанова е несвоевременно. Това гласи позиция на българското Министерство на външните работи по повод изказване на руския посланик в интервю за Мартин Карбоски, оповестено в канала му в YouTube преди няколко дни. 

На въпрос на журналиста " Ако сте български жител, за кого бихте дали своят вот? ", Митрофанова дава отговор: " Ако съм български гласоподавател, аз бих гласувала за този, който разбирам... Вероятно бих гласувала или " Не поддържам никого ", или за Костадинов, тъй като може би от всички, да ги назовем условно опозиционни партии, той най-малкото показва ясна пробългарска позиция, което ми харесва. Той не приказва за Русия, не споделя, че е за Русия и тогава срещу кого е? Той показва безусловно пробългарска позиция, което аз разбирам ". 

Българската страна дефинира казаното като опит за интервенция във вътрешните работи на страната и в този смисъл опонира на Виенската спогодба за дипломатическите връзки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР