Направен е опит за създаване на мостове, но това не

...
Направен е опит за създаване на мостове, но това не
Коментари Харесай

Депутат от БСП: Не знам дали конституционно Габровски може да бъде предложен с друг мандат

Направен е опит за основаване на мостове, само че това не трансформира обстоятелството, че е проектокабинет на ГЕРБ. Така депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров разяснява оферти проектокабинет от проф. Николай Габровски пред Нова телевизия.

Според Зафиров имената са избирани „ с персоналното присъединяване на Бойко Борисов ”.

„ Оставаме на позиция, че няма по какъв начин да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ ”, сподели Зафиров.

Габровски показа проектокабинета, вижте кои са кандидат-министрите

Що се отнася до възможен трети мандат, Зафиров сподели, че към момента не са изчерпани опциите на първия и втория мандат.

„ Партиите, които смъкнаха предходното ръководство, имат болшинство в това Народно заседание. Сега имат положителната опция да изберат кабинет. Нека забележим по какъв начин ще се развият събитията ”, сподели Зафиров.

Той е безапелационен, че на гласуването на оферти кабинет, всички депутати от Българска социалистическа партия ще бъдат в зала и ще гласоподават „ срещу ”.

Що се отнася до хипотезата Габровски и проектокабинетът му да бъдат препоръчани с третия мандат, Зафиров изрази подозрение, че това е допустимо.

„ Не знам дали конституционно същият този кандидат-премиер, при неосъществен мандат, може да бъде препоръчан със идващ ”, разяснява още той.

Въпреки това акцентира, че нито с първи, нито с трети мандат Българска социалистическа партия биха подкрепили Габровски за министър председател и този състав на държавно управление.

„ Ако стигнем до хипотезата за трети мандат, ще се консултираме с груповите органи ”, сподели Зафиров.

„ Очакваме покана за диалози с втория мандат.Нашата настройка изрично е за сформиране на кабинет ”, сподели Зафиров.  

„ Не очаквайте с 24 депутати да диктуваме нещата. Когато и в случай че пристигна, ще предложим работещ вид. Но дано изчакаме да бъдат изчерпани всички благоприятни условия ”, сподели още Зафиров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР