Напоследък забелязваме по-голям наплив към амбулаторните кабинети за консултация на

...
Напоследък забелязваме по-голям наплив към амбулаторните кабинети за консултация на
Коментари Харесай

Д-р Здравков: Напоследък има по-голям наплив към амбулаторните кабинети на деца с COVID


Напоследък виждаме по-голям напор към амбулаторните кабинети за консултация на деца с COVID-19. Това сподели за bTV доктор Благомир Здравков, шеф на болничното заведение за детски заболявания в София „ Проф. Иван Митев”.

По думите му по-голямата част от пациентите при тази вълна са за амбулаторно лекуване – изписва им се терапия и те се лекуват у дома.

Той добави, че в болничното заведение могат да дойдат самонасочили се пациенти.

„ Могат да се извърнат и към центровете за Спешна здравна помощ, в случай че смятат, че положението фактически е съществено, съобщи доктор Благомир Здравков, шеф на болничното заведение за детски заболявания в София „ проф. Иван Митев”.

Ключовите лечебни заведения с най-вече разкрити педиатрични кревати за лекуване на Коронавирус – това са болничното заведение за детски заболявания „ Проф. Иван Митев”, инфекциозна болница и сътрудниците от „ Токуда””, сподели още доктор Здравков.

Когато има болно дете, без значение дали е с открит тест за Коронавирус или не, е редно да се свържат със фамилния доктор, с който да провеждат прегледа на детето, съобщи за bTV Д-р Деница Даскалова, персонален доктор и педиатър.

По думите й, когато едно дете е болно, то не може да бъде съветвано единствено по телефон.

„ Редно е да се извърши един физикален обзор, който няма по какъв начин да се случи, в случай че нещата не се извършат в лекарския кабинет или в лечебница на болница”.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР