Напоследък все повече хора страдат от болки в гърба и

...
Напоследък все повече хора страдат от болки в гърба и
Коментари Харесай

Как да се справим с болката във врата?

Напоследък от ден на ден хора страдат от болки в гърба и врата, поради неправилна стойка при работа с компютър. Проблемът визира 16% от дамите и 10% от мъжете, настояват експертите.

При мъчно завъртане на главата в ляво или дясно, чудеса прави професионалния масаж. Човек обаче не постоянно има време или средства за това. Ето за какво на помощ идват няколко бързи и лесни за реализация хрумвания, които ще решат казуса.

Ако болката се появи в резултат на неправилна стойка, може да си помогнете и сами, настояват експертите. Те поучават да се вземе стол, който дава отговор на височината на бюрото. Краката би трябвало да стъпват устойчиво на пода, а гърбът - да е изправен. Телефонната слушалка не трябва да се държи сред ухото и рамото, тъй като това утежнява казуса.

Работещите в офис би трябвало да стават от бюрото на всеки кръговиден час, с цел да се трансформира ситуацията на тялото. В обедната отмора те би трябвало да излизат на открито за къса разходка. Ако е студено, човек може да направи къса гимнастика до бюрото си.

Обикновено болките във врата пълзи и към гърба, защото ти свързва един мускул, който стартира от учредената част на черепа и продължава по гръбнака до междинната част на гърба. Схващане единствено на едно място може да докара до дискомфорт в друга част на гърба. Има обаче едно елементарно и дейно упражнение, което облекчава това положение.

Човек би трябвало да вземе топка за тенис и да се облегнете на стената. Поставя я сред дясната плешка и гръбнака. Започва да въртите рамото си. Това придвижване прави вътрешен масаж на мускула и той се отпуска. Упражнението се повтаря и от лявата страна. Така без доста старания и време си спестявате неприятната болежка.

Друга опция е човек да си направи контрастни компреси – първо слага на болното място няколко бучки лед увити в памучна забрадка, а по-късно и бутилка с топла вода, която също би трябвало да е увита в забрадка.

Добре е обаче да се знае, че болката във врата може да бъде много мощна, само че би трябвало да изчезне в границите на една до две седмици, макар че при някои хора може да отнеме няколко месеца, до момента в който се почувстват по-добре. И в двата случая е значимо човек да се съветва с доктор, защото този дискомфорт може да е симптом и за по-сериозно заболяване.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР