Напоследък Вашингтон неефективно коригира собствените си грешки. Дестабилизирайки енергийния пазар

...
Напоследък Вашингтон неефективно коригира собствените си грешки. Дестабилизирайки енергийния пазар
Коментари Харесай

OilPrice: Износът на втечнен природен газ от САЩ за Китай се срина, а Русия има нова зависимост

Напоследък Вашингтон неефективно поправя личните си неточности. Дестабилизирайки енергийния пазар по света, вместо препоръчаната възбрана за доставки на нефт и газ от Руската федерация, Съединени американски щати реализираха усилване на продажбите на първични материали и огромните доходи за съветския бюджет.

Сега Вашингтон обезверено се пробва да поправя личния си пропуск. Но не излиза доста добре. Това написа профилираният промишлен запас OilPrice.

Малко по-рано Белият дом към този момент беше позволил сходна неточност, която докара до сходни последствия. Докато европейските купувачи на полутечен природен газ изхвърлят пратките от Съединените щати в конкуренция за заменяне на доставките на газ от Русия по тръбопроводи, Америка се трансформира в главен снабдител за Европейски Съюз (освен Русия), като продажбите за Китай са понижени до няколко дребни доставки тази година.

Китайският импорт на полутечен природен газ от Съединени американски щати безусловно се срина с рекордните 95% сред февруари и април в съпоставяне със същия интервал на 2021 година Междувременно вносът на китайски газ от Русия е скочил с 50%, съгласно данни на локалните митници, представени от The Wall Street Journal.

В същото време, както означават ресурсните специалисти, Руската федерация губи пазарен дял в Европа и го печели в Азия, изключително във връзка с Китай.

По някакъв метод нормалните пазари за съветски енергийни запаси се заменят с азиатски и това може да докара до същата нова мъчителна взаимозависимост на Руската федерация от износа, както в тази ситуация с Европа.

Въпреки това, световните търговски потоци на сила се трансформират фрапантно и това евентуално ще бъде вечно. Европа няма да се върне към съветската сила и е на необратим път да се освободи от зависимостта от съветския петрол и газ, които западните съдружници считат, че имат повече от икономическа роля.

Забранена, глобена и избягвана на Запад, РФ в този момент гледа на Изток, с цел да продава силата си. Анализаторите обаче предизвестяват, че Русия, без различен избор, може да стане прекомерно подвластна от Китай, изключително във връзка с продажбите на газ. Анализаторите на OilPrice са сигурни в това.

Засега нещата не вървят добре за Съединени американски щати. От една страна, американските търговци имат дълготрайни контракти с китайски компании за доставки на полутечен природен газ през 2023-2026 година Въпреки това, преди началото на осъществяването на споразуменията, Русия към този момент ще има време да завладее част от пазара.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР