Напоследък терминът детокс става все по-нашумял, защото е доказано, че

...
Напоследък терминът детокс става все по-нашумял, защото е доказано, че
Коментари Харесай

Чаят, който прочиства от токсини тялото ви

Напоследък терминът детокс става все по-нашумял, тъй като е потвърдено, че детоксикацията на организма води освен до неговото пречистване, само че и до размразяване на килограми и до укрепване на имунната система.

Да прибавим и обстоятелството, че посредством детокс се реализира и понижаване на процесите, свързани със стареенето на кожата ни. Накратко - детокс значи здраве и хубост за човешкия организъм. Ето за какво тук ще ви срещнем с няколко типа детокс чайове за пречистване на токсините от тялото.

Зелен чай

Не без причина сме го сложили преди всичко, тъй като евентуално зеленият чай е същински отличник измежду своите събратя във връзка с детокс свойствата си. За разлика от черния чай, неговите листа не ферментират по време на обработването му и по този метод резервират значително в началото съдържащите се в тях скъпи съставки.

Когато го приготвяте обаче, е значимо да знаете, че той не се кипва дружно с вода, а единствено се залива с нея (с гореща, само че не и кипяща вода) и се оставя да кисне за към 2-3 мин. Можете да консумирате от него умерено по 2-3 чаши на ден, като не забравяте обаче, че в зеления чай има и кофеин. Най-разпространените типове са Сенчa (Sencha), Тенча (Tencha) и Матча (Matcha) и всички те са отлично средство за детокс.

 Чай от джинджифил прочиства от отрови

Чай от джинджифил

Джинджифилът също държи челна позиция във връзка с детоксикиращите си свойства. Можете да си закупите чай от джинджифил в множеството аптеки (обикновено към него е добавена канела, ябълка и т.н.), само че също по този начин можете да си го приготвите и сами.

Достатъчно е да се снабдите с свеж корен джинджифил, да обелите част от него (останалата част съхранявайте в хладилник), да го нарежете на шайби или пък кубчета и да го залеете с гореща вода. Изчакайте да се запари за към 15 мин и е подготвен за консумация.

Ако усетът му ви се коства прекомерно другоземен, можете да добавите към него малко мед и лимонен сок. Те по никакъв метод няма да понижат детоксикиращите свойства на чая от джинджифил.

Чай от глухарче

 Чай от глухарче за пречистване от токсините в тялото Снимка: Илиана Първанова

Тук към този момент няма да ви съветваме да се впускате в жътва на глухарчета, тъй като сходна активност изисква повече старания. Можете да си закупите подготвен чай от корен или листа от глухарчета. В взаимозависимост от производителя на чая, който сте избрали, той може или да се запарва, или непосредствено да се вари. Просто следвайте упътванията на опаковката и се насладете на приятната и детоксикираща напитка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР