Напоследък тежки олигархично-политически битки се вихрят на терена на любимия

...
Напоследък тежки олигархично-политически битки се вихрят на терена на любимия
Коментари Харесай

Бареков с остър коментар: Разграничавам се от тежките олигархично-политически битки, които се вихрят на терена на Ботев-Пловдив

Напоследък тежки олигархично-политически борби се вихрят на терена на обичания ни клуб Ботев Пловдив. Един от участниците в тях (Цв. Василев, почитател на ЦСКА сред впрочем) през днешния ден намеси и моето име. Много необичайно в случай, че от дълги години не съм стъпвал на мач на Ботев, омерзен от мръсотията, измените и опитите да се вършат кинти от любовта на почитателите.

През последните седмици бях потърсен от наши авторитетни и по-обикновени почитатели с молба да оказвам помощ още веднъж на тима и в борбата за построяването и запазването на Колежа, само че изрично отхвърлих и се дистанцирам обществено от всевъзможни дейности, тъй като считам, че на добрините ми преди доста години ми бе отговорено единствено със злоба, незаслужени обиди и ругатни.

Вкъщи с моите четирима синове сме почитатели на великия ни клуб, само че апелирам ви -уважавайте моето право на решение в никакъв случай повече да не разясня и да не се забърквам в нищо обвързвано с “Ботев” Пловдив. Моето детство и юношество минаха на Колежа. Израснах и възмъжах в подножието на нашия популярен стадион, не пропусках подготовка на първия ни тим, от време на време с още единствено двама -трима пенсионери и за разлика от някои псевдофенове присъствах на всички велики мачове през 80-те и 90-те години на предишния век, когато “Христо Ботев” и стадион “9-ти септември” бяха храм на красивия и съвременен футбол, а грандове като Барселона, Байерн, Левски или ЦСКА отнасяха по няколко гола, пометени от великата ни жълто-четна офанзива.

Бях извънредно непосредствен с най-голямата ни легенда Динко Дерменджиев - Чико и с футболистите от неговата и идващите ни поколения. Помагал съм безплатно с каквото мога за достойното посрещане на техните старини, когато ги бяха не запомнили даже от страната, чиято национална фланелка с горделивост носеха на гърба си по международните футболни терени. Толкоз по тематиката.

Сега за днешните клевети. Не подържам контакт и не съм се срещал онлайн с визираните от господин Василев лица в управата на Ботев от 2012-13 година. Единстената връзка на Делян Пеевски, който е болен левскар от дете сред прочее, с Ботев Пловдив беше през далечната към този момент 2008 година, когато майка му и моя близка другарка, уважаваната от мен госпожа Ирена Кръстева подписа пред очите ми контракт с Димитър Христолов -Селския за покупка на акциите на Ботев Пловдив и му преведе задатък. С който, несъмнено, беше порядъчно ограбена от Митьо Селския и договорката пропадна.

Днешният притежател Георги Самуилов съм виждал един или два пъти онлайн по далечни от футбола мотиви и то преди 7-8 години, когато към момента бях единствено публицист. Що се отнася до лицето Ангел Палийски мога да потвърдя, че той обезпечи прясната риба и морските блага през лятото на 2010 година в дома на Цветан Василев в град Созопол. Господин Палийски не беше позволен до самата къща, само че остави начело в ръцете на защитата на Цветан Василев два легена (пластмасови) с пресни артикули, които персонално бяха сготвени от брачната половинка на Цветан професор Антоанета Василева и поляти порядъчно с бутилка бяло вино. На тази среща беше дискутирано и поемането на Ботев Пловдив от Цветан Василев като негов предстоящ ангажимент към почитателите ни, които от години се надяваха на сходна развръзка. На по-късен стадий господин Ангел Палийски, който познавам като учтив ресторантьор и безрезервен сервитьор, когато е належащо, бе презентиран от мен на Цветан Василев като представител на фенската общественост и бе припознат от някогашния банкер за негов предствител и даже дясната му ръка в клуба. Повече с Палийски не съм подържал връзки заради разминаването в нашите житейски пътища и отдръпването ми от делата на клуба. Годината на спиране на нашите връзки е 2011, когато Палийски колеше и бесеше от името на Цветан Василев в обичания ни клуб.

Впоследствие отклоних две предложения от Цветан Василев и други огромни ботевисти да заема поста президент на нашия популярен клуб. Последната оферта отклоних персонално пред Цветан Василев през 2014 година. Моето желязно предписание е било постоянно да оказвам помощ на Ботев, само че без да диря финансови облаги или други самопризнания с изключение на просперитета на великия Ботев. Помагал съм безплатно, с цел да получа само “благодарности” с политически стимулирани ругатни и клюки по мой адрес.

Напомням, че персонално платих от джоба си през есента на 2009 година залата в хотел Империал на Иван Тотев на първата колекция на Сдружението, което се събра с цел да възвърне Ботев от пепелта след ерата на Димитър Христолов - Селския. Още тогава заявих, че в никакъв случай няма да бъда освен това от редови почитател - четвърто потомство ботевист и татко на пето такова. Преди това персонално ангажирах премиера Бойко Борисов на среща с именитите футболисти на Ботев в неговия кабинет в Министерски съвет. Пред нас той пое уговорката и извърши връщането на клубния храм от страната в лицето на Министерство на защитата в Община Пловдив, с цел да го съобщи назад на клуба.

За да няма недоразумения и недомлъвки, аз съм безапелационен съперник на всевъзможни дейности, целящи да трансферират Колежа в частни ръце без значение кои са те. Ботев е популярен, Ботев е над всичко! Работете и давайте от хляба си за бъдещето на нашия популярен български клуб. Не го ползвайте за политическа индулгенция, на вадете пари от любовта на стотици хиляди деца, татковци и дядовци, обрекли сърцата си за неповторимия неповторим исторически футболен и освен футболен клуб Ботев Пловдив. В него е ориста ни - на дедите ни и на децата ни. Всеки същински ботевист с горящо от тъга и обич сърце ще ме разбере. Другите не ме интересуват.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР