Напоследък стана доста модерно дадено поведение или стил да се

...
Напоследък стана доста модерно дадено поведение или стил да се
Коментари Харесай

Що е то хипстър и има ли почва у нас?

Напоследък стана много съвременно обещано държание или жанр да се назовава хипстърско. Появиха се и не малко хора, които незабавно оприличиха себе си като хипстъри. Е, дайте, аджеба, да забележим ко туй знамение и има ли то почва у нас.

 Hipster-Tattoos

Определението за хипстър е малко комплицирано и спорно, по тази причина ще се опитаме да разгърнем оптимално неговата материя. Казано на най-прост език, това са най-вече младежи от междинната класа, оповестили се срещу расизма, тесногръдието, порядките, налаганите от общество и медии правила, антиконформисти, ненавиждащи стандартите, тоест – трезви индивидуалисти.

Първите хипстъри били последователите на джаз музиката през 40-те години на предишния век. Джак Керуак отделя особено внимание на тях в романа си „ По пътя ". Нарича ги авантюристи битници, които обикалят Америка на стоп. Днес последователите на субкултурата леко са се трансформирали или просто са влезнали в крайник с времето. Слушат най-вече инди рок. Жанр, който смесва разнообразни стилове, само че присъщото е, че музикантите съзнателно заобикалят огромни музикални компании. Оттам и наименованието инди (независим).

 hipster infographics by darkstalkerr-d6by7vu

Хипстърите не желаят да са част от консуматорското общество, по тази причина не харесват песните, превърнати в шлагери, не следват фешън трендове, а се обличат най-вече от винтидж магазинчета или втори използва. И тук идва комплицираното. Първо, практиката е потвърдила, че индивидуалист с индивидуалист мъчно се свързва в семейство, камо ли в цяло придвижване. Не за друго, само че индивидуалистите са пустинни цветя, които не биха понесли различен искра, с изключение на своя личен. Второ, да твърдиш, че си срещу модата и всеобщите артикули и в това време с Мадона да се обличате еднообразно граничи леко с шизофренията. В този ред на мисли излиза, че хипстърите надалеч не са бунтари, оповестили война на модата, а просто новата й сбирка на ишлеме.

 The-Hipsters-of-Hetalia-hetalia-31585049-2560-480

Тези ядосани на света хора, които имат вяра, че са по-добрата версия на фройдисткия пролетариат, са артикул на личните си вътрешни спорове. Или както го бяха споделили сътрудниците от webcafe: " Изглежда като че ли хипстъра си знае теорията, способен е, само че няма да направи нищо, тъй като е афектиран на света. Тази персона е афектирана на обществото, че се е докарало до тук. "

Ето че стигнахме и до отговора на въпроса има ли това нещо почва у нас – има, дори да ни простят македонците, само че настояваме, че България е родината на киселеца на петковия мустак, а от тук и на хипстърите.

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР