Напоследък прокуратурата действа по един доста интересен и странен начин.

...
Напоследък прокуратурата действа по един доста интересен и странен начин.
Коментари Харесай

Петков: Борисов знае коя е Мата Хара, да вземе да си каже

" Напоследък прокуратурата работи по един много забавен и чудноват метод. Вие видяхте в нашия случай - желаят да им даваме в допълнение информация. Но ние сме подготвени да подкрепим всяко тяхно следствие. Само се надяваме да не са техни пиар ходове ", уточни Петков и добави: " И през днешния ден в Народното събрание ме попитаха за какво листата е с 19 души, а преди този момент в Брюксел съм приказвал за 20 и аз споделих, че за 19 съм дал информация. Има информация и за 20-ия. Цялата информация е предадена на Иван Гешев. "

Относно " златните паспорти ", министър-председателят съобщи, че ръководещата коалиция са за цялостното им разкритие. " Аз съм го заречен и на Европейската комисия. Тези схеми лица да получават паспорти посредством корупция е неприемливо да продължава в България ", уточни Петков.

" Оттук нататък би трябвало доста деликатно да следим стъпките на прокуратурата, дейностите им и резултатите. Този път изпълнителната власт ще бъде доста следяща ", съобщи министър председателят и добави: " За българското общество, за българското правораздаване, както и за самия господин Гешев би било най-добре да си подаде оставката ".

Премиерът съобщи още, че проверяващите служби са свободни да проверяват всеки един сигнал, без значение от политическата му принадлежност.

И се обърна и към предшественика си Бойко Борисов : " Бившият министър председател ясно сподели, че знае кой е направил фотосите. Ако знае или допуска коя/кой е Мата Хари , най-малкото той би трябвало да даде цялата информация този човек да бъде препитан, тъй като за всички нас, като българи, е значимо да знаем тези кюлчета или пачки там ли са си били, или не. И в случай че са били там, от кое място са взети ".

По тематиката с напрежението по оста НАТО-Украйна-Русия, Петков съобщи: " Нещата, които за жалост, виждаме, че идват от тях като информация не е деескалация, за каквото се надявахме. Напротив, всички виждаме, че има продължение на ескалацията. Ние би трябвало като страна да сме подготвени с всевъзможни сюжети, с цел да сме сигурни, че тактиката ни за национална сигурност е изпълнена по най-хубавия и най-умния метод. В момента няма безапелационна обща позиция, само че тече разговор ", сподели още той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР