Напоследък отново усещаме осезаемо ефекта от климатичните промени и глобалното

...
Напоследък отново усещаме осезаемо ефекта от климатичните промени и глобалното
Коментари Харесай

Все по-топло - все по-опасно и за очите

Напоследък още веднъж усещаме осезаемо резултата от климатичните промени и световното стопляне. В началото на месеца бе маркиран най-топлият ден, откогато се вършат измервания в международен мащаб. Жегата става все по-непоносима, а слънцето грее все по-силно и е все по-вредно.
 Барбара Ернандес - дамата, която плува в смразяващите води на Антарктида и чупи върхове в името на климатичните промени
Жената, която плува в смразяващите води на Антарктида по бански

Коя е " Чилийската ледена нимфа "

За вредите от за човешкия организъм се приказва доста, само че непрекъснато излизат нови и нови научни изказвания, които са все по-притеснителни. Последното сходно изследване се прави в Университета в Торонто и включва наблюдаване над 1.7 милиона души на възраст на 65 години.

Изследователите откриват, че при тези, които живеят в по-топлите региони, имат 50% по-голяма възможност да получат съществено увреждане на зрението спрямо тези, които населяват по-хладни места.
 Снимка 625728

Основната причина за това е, че постоянното излагане на по-силна ултравиолетова светлина поврежда роговицата, лещата и ретината на окото, което води до катаракта, глаукома и слепота. Увеличават се и случаите на раздразнение, сухота и разнообразни инфекции.

Освен това по-топлото време се свързва и с по-голяма централизация на различни замърсители във въздуха, за които учените предизвестяват, че могат да доведат до структурни промени в окото, а оттам и до нарушаване във зрението, изключително при по-възрастните, предава Daily Mail.
 Хамон иберико, жълъдите и по какъв начин климатичните промени заплашват производството му
Защо скоро може да не ядем хамон

Какво се случва с вкусния испански артикул

Това несъмнено е притеснително изобретение на фона на непрестанно повишаващите се температури в международен мащаб. На този стадий обаче са нужни още проучвания, с цел да се откри безапелационна причинно-следствена връзка сред климатичните промени и проблемите със зрението. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР