Напоследък община Варна декларира, че води политика за въвеждане на

...
Напоследък община Варна декларира, че води политика за въвеждане на
Коментари Харесай

Репортаж на „Петел“: Варна се хвали с високи технологии, а електронните табла в града стават само за... огледала

Напоследък община Варна заявява, че води политика за въвеждане на нововъведения, че желае да трансформира града в съвременен център на високите технологии, да облекчи с цифрови устройства живота на жителите... Всички това звучи единствено като положително (и много наивно) благопожелание, като се съпостави с действителността.

Един явен образец са осведомителните табла по центъра на града. Появили се преди 2-3 години, те би трябвало да дават на туристите потребна и забавна информация за атракциите, забележителностите и неповторимите благоприятни условия на града. И известно време го вършиха... Вярно, с много повреди и спирания, само че въпреки всичко нещо вървеше на екраните.



Сега въпросните тъмни екрани са просто едни скъпо струващи... огледала! Освен да се поспреш и да и пооправиш прическата с тяхна помощ, за друго не стават.



Електронните устройства стоят по този начин от месеци. А лятото и туристите, които имат най-вече изгода от тях са тук, сезонът е открит публично и както казахме и нагоре – Варна има упоритостта да вкарва все по-нови технологии.

Колко пари са изхарчени за въпросните електронни устройства знаят най-добре от община Варна. Със сигурност с десетки хиляди левова. Единият вид е някой да се хване и да стартира да ги употребява. Другият – градът да добави към забележителностите си и прозвището „ градът с най-скъпите улични огледала “.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР