Напоследък много се говори за криптовалутите и ръста в техните

...
Напоследък много се говори за криптовалутите и ръста в техните
Коментари Харесай

4 неща, които трябва да знаем за биткойна като инвестиция

Напоследък доста се приказва за криптовалутите и растежа в техните цени. Това незабавно притегли интереса на много рисково настроени хора, които желаят да изкарат бързи пари. Резките промени в цената на биткойна и останалите виртуални валути обаче, ясно демонстрираха, че с изключение на да се печели, може и да се загуби от тази нова „ инвестиция “. В тази публикация ще ви показва 4-те съществени неща, които би трябвало да знаем, в случай че сме решили да вложим парите си в някоя от известните криптовалути.

Дали биткойн ът e инвестиция ?

Ще употребявам още веднъж определението, което дава нобеловия лауреат Уилям Шарп, а то е, че в необятен смисъл думата „ инвестиция “, значи „ да се разделиш с парите си през днешния ден, с цел да получиш по-голяма сума в бъдеще “. В този смисъл, криповалутите са тип вложения, тъй като всички чакат техните цени да се покачват и да завоюват от вложенията си. Въпреки това, биткойнът не се вписва в моето схващане за актив, който има солидна основа да усилва своята стойност, и аз да изкарам пари от това. На сегашния стадий, криптовалутите са просто умозрителен инструмент, който носи в себе си голям риск и също толкоз огромна възможност за облага или загуба.

Към момента, аз не владея биткойн или друга сходна виртуална валута, само че това може да се промени в бъдеще. В моя капиталов портфейл съм планувал към 5% от средствата ми да ги влагам в сходни високорискови активи. Това предлагам и на вас – в случай че криптовалутите ви притеглят и желаете да станете част от новата гражданска война (или следващия балон), да вложите единствено дребна част от вашите пари в биткойн, Ethereum или друга онлайн валута.

Като стана въпрос за другите виртуални валути, деликатно си избирайте в коя от тях да инвестирате, тъй като те доста наподобяват на другите софтуерни стандарти, при които единствено един от тях се постанова на пазара, а другите просто изчезват. Същото ще се случи и с криптовалутите – една или две ще бъдат подкрепени от разнообразни страни, банки и корпорации и те ще останат, а другите ще се употребяват единствено от стеснен кръг от хора. Това се е случвало доста пъти в досегашната история с разнообразни финансови принадлежности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР