Напоследък естествените масла са отговорът на всичките ни бюти дилеми.

...
Напоследък естествените масла са отговорът на всичките ни бюти дилеми.
Коментари Харесай

Защо терапията с масла е ключ към красивата коса

Напоследък естествените масла са отговорът на всичките ни бюти алтернативи. Те са потребни за ноктите, кожата, косата, търсим ги в съставките на продуктите от козметичния щанд и ги прибавяме в домашните маски. 

Когато стане дума за грижата за косата, маслата са повече от скъпи. Благодарение на тях осигуряваме надълбоко поддържане на изтощената от отнасяне грива, постигайки по този метод искра, размер, мекост и издръжливост на косъма.

Но и с маслата, както с останалите лечения за хубост, би трябвало да се внимава. Важно е освен по какъв начин ги използваме, само че и преди всичко по какъв начин ги избираме, тъй като другите проблеми имат потребност от разнообразни решения. За да извлечете оптималната изгода от естесвените масла, преди да прибегнете до тях, а и по-късно, съобразете се с тези четири фактора.

Стойте надалеч от корените

Нанасянето на масла наоколо до корените на косата е голяма неточност. В тази зона косата се омазнява естествено, по тази причина прибавянето на масла единствено ще я утежни, ще съсипе размера ѝ и просто ще я накара да наподобява мръсна. Основното предписание е че би трябвало да нанасяте масла от междинната дължина надолу към краищата, фокусирайки се върху тях, защото там косата е най-изтощена и суха, и тъкмо там има потребност от в допълнение възобновяване и хидратиране.

 gigi

Винаги можете да добавите повече

Както с всеки останал артикул, най-добре е да започнете с малко количество и в случай че е нужно, по-късно да нанесете още. Правилото се отнася изключително при положение, че първо стилизирате косата си, а по-късно нанасяте масла, с цел да си осигурите спомагателен искра. Ако прекалите, единственият метод да се отървете от тях е да измиете косата си и да повторите цялата процедура още веднъж. Започнете с няколко капки и в случай че е нужно, повторете.

Изберете вярната формула

Това е изключително значимо за девойките, които имат по-тънка коса – има доста естествени масла, от които да избирате, само че такова с прекомерно тежка консистенция води до сигурен неуспех. Потърсете по-леки, които са предопределени за изтощени краища и тъничък косъм, и ги нанасяйте само на зоните, които имат потребност. По същия метод избирането на олио, което е прекомерно леко и потреблението му върху доста плътна коса с корав косъм няма да даде предстоящ резултат. За вас са по-тежките масла с богата формула, осигуряващи екстра хидратация.

Познавайте съставките 

Всичко, което съдържа в себе си силикони, минерални масла, алкохол и така нататък може в допълнение да повреди и изтощи косата, осигурявайки видимо искра, който не е нищо повече от изкуствено покритие. Тези съставки обаче постоянно се срещат в маслата, предлагани от козметичните вериги, по тази причина би трябвало да знаете какво ви чака на рафтовете. Търсете чистите масла като арганово, бадемово, кокосово и такова от гроздови семки, и деликатно четете етикетите, с цел да се уверите, че това, което получавате, в действителност идва от природата.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР