Напомням на читателите, че първите космически туристи в историята на

...
Напомням на читателите, че първите космически туристи в историята на
Коментари Харесай

Пилотираният космически кораб Союз МС-20 е на стартовата площадка

Напомням на читателите, че първите галактически туристи в историята на човечеството летяха в интервала сред 2001 и 2009 година чрез “Союз ”-и. Но тогава частните летци постоянно пътуваха като странични членове до МКС, до момента в който корабите изпълняваха редови задачи по продан на екипажите. И постоянно имаше единствено по един екскурзиант на транспортен съд “Союз ”. Сега обаче е друго. По сходство на експедицията на “Союз МС-19 ”, която беше отдадена по снимането на кинофилма “Предизвикателството ”, ще се употребява модифициран галактически транспортен съд, който e в положение да бъде ръководен единствено от един професионален космонавт, надлежно на борда му могат да летят двама туристи. Но дори “Союз МС-19 ” служеше за продан на екипаж – професионалният космонавт Антон Шкаплеров остана да живее на станцията, до момента в който с кораба се завърна Олег Артемиев. Предстоящата задача “Союз МС-20 ” ще е напълно кратковременен туристически план – космонавтът Александър Мисуркин, туристите Юсаку Маедзава и Йозо Хирано ще престоят в орбита 12 дни, след което ще се приберат на Земята. 

Изстрелването на 8-ми декември ще бъде осъществено в 09:38 ч. българско време. 

За Александър Мисуркин това ще е третият галактически полет. Роденият през 1977 година съветски жител приключва военна авиация в проучотото авиационно учебно заведение в Качинск и работи като боен водач до 2009 година, когато влиза в отряда на космонавтите. През 2013 година Мисуркин за пръв път полита в космоса на борда на “Союз ТМА-08М ”, след което през 2017 година още веднъж извършва галактическа задача на борда на “Союз МС-06 ”.

Юсаку Маедзава и неговият помощник Йозо Хирано са японски жители и в никакъв случай до момента не са пътували в космоса. Маедзава е бизнесмен и създател на самодейността Dear Moon, в границите на която той и определен от него екип ще летят към Луната чрез галактическия транспортен съд на СпейсЕкс “Старшип ”. За него задачата до МКС съставлява подготовка за този предстоящ план. 

Макар експедицията на “Союз МС-20 ” да е туристическа, тя въпреки всичко ще транспорти за непрекъснатите членове на екипажа на МКС лимитирано количество (около 162 килограма) потребен товар – дарове за Коледа и Нова година, екипировка за медикобиологични опити, хигиенични принадлежности, свежа храна (плодове).

За повече информация по отношение на полета: Роскосмос

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР